Alo!

ne puCajte u KLjajića!

LeGenDarni MiLutin ŠoŠKić o GreŠCi GoLMana partiZana u atini

- Piše: K. BESAROVIć konstantin. besarovic@alo.rs

Milutin Šoškić (79), legendarni golman Partizana, smatra da su crno-beli pružili dobru igru u duelu sa Olimpijako­som u Atini i poručuje da Filipa Kljajića (26), čuvara mreže šampiona Srbije, ne treba osuđivati zbog greške kod prvog pogotka grčkog tima.

- Svidela mi se igra koji je Partizan pružio na utakmici sa Olimpijako­som. Nažalost, zbog grešaka koji su napravili, crno-beli su elminisani od grčkog prvaka - kaže na početku razgovora za „Alo!” nekadašnji golman reprezenta­cije Jugoslavij­e i selekcije sveta.

Mnogi smatraju da je greška golmana Klajića bila presudna za ishod ovog duela?

- Kljajić jeste pogrešio, ali pogrešili

„Filip je verovatno pogrešno procenio let lopte, ali su grešili i drugi igrači, ne treba ga osuđivati”,

kaže za „Alo!” 79-godišnji Šole

su i drugi igrači, koji nisu iskoristil­i šanse da postignu pogodak. Njegov problem je u tome što se nalazi na poziciji u timu na kojoj se greška ne može ispraviti. Verovatno je pogrešno procenio let lopte, koje sada imaju nezgodnu putanju i primio je pogodak.

Znači, slažete se sa onima koji poručuju da ne treba pucati na Kljajića zbog kiksa u Pireju?

- Naravno da ne treba pucati na čuvara mreže Partizana. Desila mu se greška, a nadam se da će iz toga izvući pouku. Važno je da mu saigrači pruže podršku jer ako nema timskog duha, nema ni tima.

Da li ste i vi tokom duge golmanske karijere napravili neku sličnu grešku?

- Sigurno jesam, ali sada ne mogu da se setim konkretnni­h situacija. Kiksao sam i ja, ali i drugi golmani iz moje i kasnijih generacija.

Osim Partizana, u evropskim takmičenji­ma nastupa i Crvena zvezda. Koji je, po vašem mišljenju, od večitih rivala do sada više pokazao na međunarodn­oj sceni?

- Ne bih mogao da dam odgovor na to pitanje, ali je sigurno da želim da oba ova naša tima, kao i sve ekipe sa prostora bivše Jugoslavij­e, ostanu što duže u Evropi.

Teško je zamisliti da neko može da ponovi podvig vaše

generacije iz 1966. ili Crvene zvezde iz 1991.

- Pa vidite šta se dešava sa transferom Nejmara, za njega se daje više novca nego što su budžeti svih klubova sa naših prostora zajedno. Dok su na snazi pravila koja omogućavaj­u ovakvu razliku između bogatih i siromašnih klubova, koji godišnje žive sa budžetom od četiri-pet miliona evra, nemoguće je da neki naš klub stigne do završnice evropskih takmičenja zaključio je Šoškić.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia