Alo!

MaTić Je geniJe!

- Piše: D. BOŠKOV dejan.boskov@alo.rs

Nekada je bio samo momčić iz Vrela, odnosno iz opštine Ub. Danas je rekorder Srbije među fudbalerim­a po visini transfera. Prema rečimaŽoze­a Murinja, jednog od najboljih trenera današnjice i njegovog šefa u Mančester junajtedu, Nemanja Matić je genije!

I to samo posle jedjedne utakmice u dresu „đavola”. Na prijateljs­kom meču Mančestera i Sampdorije, Matić je debitovao za klub u koji je stigao iz Čelsija za 45 miliona evra. Murinjov tim je svaladao italijansk­u ekipu sa 2:1 i Matić je momentalno pokazaok dad ćeć se sjajnoj j uklopiti u sistem igre koji forsira Portugalac.

- Nemanji je potrebno vreme da se uklopi, ali njegovo iskustvo, inteligenc­ija... Pa on je genije. Način na koji razmišlja dok je na terenu, to je pravo fudbalsko razmišljan­je. Učinićemo sve da bi bio što je moguće spremniji - blistao je od sreće Murinjo što konačno u svom timu ima igrača kojeg je tražio dva leta.

Kako je Matić doživeo debi u Dablinu? Mirno i skromno je Nemanja odgovarao na pitanja engleskih novinara.

- Prvo, mnogo mi je drago što sam debitovao na stadionu koji je bio ispunjen navijačima Mančester junajteda. Za mene je to poseban osećaj i jak utisak. Gotovo jak kao i činjenica da sam zaigrao za tako veliki klub kao što je Junajted - objašnjava­o je Matić posle utakmice, na kojoj je igrao 45 minuta.

Da se polako uklapa u novu sredinu, jasno je i po broju selfija koje njegovi novi saigrači objavljuju s njim na društvenim mrežama.

- Za mene je ovo leto bilo dosta čudno. Trenirao sam u Londonu, ali sam pokušavao da uradim sve što je bilo u mojoj moći kako bih bio spreman kada pređem u Mančester. Idemo korak po korak. Znam da ću biti bolji kako vreme bude odmicalo i da nadam se da ću pomoći klubu da uradi nešto veliko u sezoni koja sledi - objasnio je Matić.

Engleski mediji su jedinstven­i u oceni da je tako nešto vrlo moguće. U tekstovima o Mančesteru, Matića zovu „karikom koja je nedostajal­a”, “igračem zbog kojeg će Pol Pogba ponovo biti najbolji igrač sredine terena na svetu”, „policajcem koji će pohapsiti sve rivale na sredini”...

Iz njihovih usta u božje uši. Posle prve utakmice deluje da će Matić dostići slavu imenjaka Vidića. Svim hronično obolelim i osetljivim osobama se savetuje naročita opreznost usled očekivane biometeoro­loške

situacije

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? I golman se raduje:
Matić i De Hea Startna postava Mančestera
protiv Sampdorije
I golman se raduje: Matić i De Hea Startna postava Mančestera protiv Sampdorije
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia