Alo!

BRATE KLICKO SVI SMO U SOKU!

MUAMER HUKIĆ ZA ALO! O VLADIMIROV­OM ODLASKU U PENZIJU:

- Piše: D. J. BUŽIĆ dragutin.buzic@alo.rs

Profesiona­lni boks od juče više nije isti. U penziju se u 41. godini povukao Vladimir Kličko, bivši svetski bokserski prvak u teškoj kategoriji. Slavni Ukrajinac je ovim potezom iznenadio celu planetu, medije, navijače, čak i najbliže prijatelje. Utoliko pre što je sve već bilo spremno i ugovoreno za revanš sa Entonijem Džošuom u Las Vegasu 11. novembra. Vladimir se odrekao šanse da prebije Britanca i uzme novih 50 miliona dolara!

Zatečen Vladimirov­im povlačenje­m iz ringa bio je i naš šampion Muamer Hukić, ili Mark Huk, kako ga znaju svi u belom svetu. Rođeni Novopazara­c, koji se takmiči pod nemačkom zastavom, već 13 godina druguje sa Kličkom, a poslednji put su se čuli pre 10 dana...

- Svi smo u šoku! Vladimir je fizički i psihički bio spreman za još nekoliko godina vrhunske karijere. Istina, u našem poslednjem razgovoru mi je pomenuo da razmišlja o povlačenju, rekao mi je da će se konsultova­ti sa suprugom, ali sam očekivao da će bar još jednom izaći u ring krajem godine - priča Muamer Hukić za „Alo!”.

Gde je Vladimirov­o mesto u istoriji svetskog boksa?

- Sigurno odmah iza Muhameda Alija, Majka Tajsona i Lenoksa Luisa! Klička više od deceniju niko nije uspeo da skine sa trona u superteško­j kategoriji.

Dobri ste prijatelji?

- Danas stvarno odlični, ali pre samo pet godina bili smo na neki način konkurenci­ja, imali smo suparničke sponzore. Na kraju smo završili u istom pulu. Do tada smo se psovali, gledali se popreko, a onda sam dobio priliku i privilegij­u da osim bokserskih kvaliteta upoznam i Vladimirov­u ljudsku veličinu. To je čovek kome novac nije u prvom planu, a ima ga mnogo, baš mnogo. Toliko smo bliski, da se međusobno oslovljava­mo sa „brate”.

Kakvo mišljenje ima o Srbiji? - Često razgovaram­o o politici, a o Srbiji i srpskom narodu misli sve najbolje. Kaže da je to vredan, radan narod i već smo pričali o njegovoj poseti Srbiji. Sigurno ću ga dovesti i u Beograd, čim nam se poklopi nekoliko slobodnih dana.

Ostaće vaš veran navijač?

- Njegovi saveti su zlata vredni, mene od

9. septembra očekuju borbe u Svetskoj ligi, računam na Vladimirov­u pomoć. Ovom prilikom pozivam i sve naše ljude iz dijaspore da dođu u Berlin da me bodre, a ja ih neću izneveriti.

da će „Čuli smo se pre 10 dana, verovao sam se izaći na revanš Džošui... Nekada smo oslovljava­mo kao najrođenij­i” psovali, danas se

 ??  ?? Veliki prijatelji: Kličko i Hukić U braku sa glumicom Hajden Panetijer
Veliki prijatelji: Kličko i Hukić U braku sa glumicom Hajden Panetijer
 ??  ??
 ??  ?? Amaterska karijera: zlato na OI 1996. srebro na EP 1996, juniorski šampion Evrope 1993, svetski vojni šampion 1995.
Amaterska karijera: zlato na OI 1996. srebro na EP 1996, juniorski šampion Evrope 1993, svetski vojni šampion 1995.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia