Alo!

SAMO HRABRO, IDEMO DALJE!

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Napred, Partizan, napred, Zvezda - možete zajedno u grupnu fazu Lige Evrope!

Žrebom u Nionu su dodeljeni protivnici beogradski­m večitim rivalima, utisci su još sveži, ali u oba kluba veruju da mogu da se izbore za jesen u

Evropi.

Crno-beli su kao povlašćeni klub u žrebu izvukli mađarski Videoton, tim na čijoj klupi sedi njihov trener iz prošle sezone, čovek koji im je doneo duplu krunu - Marko Nikolić. S druge strane, crveno-beli će se u plej-ofu u neizvesnom dvomeču potući sa ruskim Krasnodaro­m, za koji igra bivši fudbaler kluba sa „Marakane“Mihailo Ristić.

Prvi mečevi su na programu 17, odnosno 24. avgusta, imaćemo zagarantov­ana dva spektakla u srpskoj prestonici. Tokom dana, jedina nepoznanic­a bila je to ko će biti domaćin prvog meča u Beogradu. Istog dana, Partizan i Zvezda nisu mogli da igraju utakmice na svojim stadionima, a pošto nisu mogli da se dogovore, morala je da preseče UEFA.

ĐUKIĆ: Čast Videotonu, ali mi smo partizan!

Miroslav Đukić, trener Partizana, odmah po završetku žreba je prokomenta­risao protivnika.

- Videoton je ozbiljna ekipa. Dobar protivnik, ali mi smo Partizan. Mađari su kvalitetan tim. To što Marko Nikolić zna sve o našoj ekipi nije problem, saznaćemo i

mi sve o njima za dva sata. Partizan ima zdravu, oformljenu ekipu, spremnu, koja dobro funkcioniš­e, a oni koji će doći biće nam dodatni plus. Ipak je najveća snaga Partizana ekipa - rekao je Đukić.

ŠĆEPOVIĆ: KAKO ĆU PROTIV SVOJIH?

Osim trenera Marka Nikolića, protiv svog nekadašnje­g kluba moraće da se bori i golgeter Marko Šćepović.

- Iskreno, nisam želeo Partizan iz svima poznatih razloga. Ja živim za Partizan, ali šta je, tu je, mora da se igra, svi smo profesiona­lci. Nažalost, ne možemo da prođemo i mi i oni, samo jedan klub može u grupnu fazu Lige Evrope. Ko bude bolji u dvomeču, zaslužiće grupnu fazu - poručio je Šćepović iz Budimpešte.

MILOJEVIĆ: UZ PUNU „MARAKANU” MOŽEMO MNOGO

Što se Zvezde tiče, pripreme za Krasnodar su već počele. Prve utiske iznosi trener Vladan Milojević.

- Dobili smo veoma kvalitetno­g rivala. Jasno je da smo mogli lakše da prođemo, ali nema potrebe više se obazirati na to. Krasnodar je tim koji raste iz sezone u sezonu u veoma jakom ruskom prvenstvu i to već samo po sebi dovoljno govori. Ali mi smo pokazali da imamo kvalitet i da rastemo kao celina iz meča u meč, što je najvažnije, i zato verujem da imamo dosta razloga da budemo pozitivni.

Ono što je najvažnije u ovom dvomeču je da „Marakana” bude puna i da nas navijači podrže svom snagom. Jer kada je tako, a videlo se i u Pragu, dobijamo snagu koju nema nijedan protivnik. Zato nam treba pun stadion i velika podrška - naglasio je Milojević.

RISTIĆ: GOL ZVEZDI SIGURNO NEĆU SLAVITI!

Za prvi tim Krasnodara igra Mihailo Ristić, doskorašnj­i fudbaler Zvezde. On ne skriva da gaji emocije prema crveno-belima, ali najavljuje da će dati sve od sebe da njegov novi klub ostvari uspeh i tako izbori plasmanu Ligu Evrope.

- Ne možete ni da zamislite koliko su mi pomešana osećanja u ovom trenutku. Crvena zvezda je klub koji mnogo volim, izlišno je i pričati o tome. Ceo život sam uz taj klub. Prvo sam bio navijač kao klinac, potom sam prošao kroz mlađe kategorije, a onda sam zaigrao i za prvi tim. To je bio moj put, moje veliko zadovoljst­vo i te dane ću pamtiti dok sam živ. Posle žreba u Nionu potrebno mi je vreme da shvatim da ću igrati protiv svog nekadašnje­g kluba. Ali to je život, to je fudbal, naravno da ću ako izađem na teren dati sve od sebe da pomognem svom sadašnjem klubu. Mislim da je Krasnodar favorit, ali sam siguran da će biti veoma teško u obe utakmice. Nama naročito pred punom „Marakanom“. Eventualni gol neću slaviti. Ne, jednostavn­o ne mogu - poručio je mladi Ristić.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia