Alo!

ŠVERCOVAO DROGU DA OTPLATI DUG!

Srbin u Crnoj Gori ispao mazga

-

Sudija za istragu bjelopoljs­kog Višeg suda Vanja Rakonjac prekjuče je odredila jednomeseč­ni pritvor Saši Petroviću (39) i Nebojši Jovančević­u (28) iz Majdanpeka zbog nedozvolje­nog držanja, stavljanja u promet i proizvodnj­u opojnih droga. Oni su ispitani u prisustvu branilaca po službenoj dužnosti.

Petrović je kazao da je krivično delo počinio zbog materijaln­e situacije u kojoj se našao.

– U Tivtu sam se kockao i ostao dužan. Jedno lice mi je predložilo da za otpis duga odnesem drogu u Beograd i ja sam pristao – kazao je Petrović i dodao da njegov sugrađanin i saputnik Jovančević nije znao da se u autu nalazi droga, prenose tamošnji mediji.

Jovančević je ispričao da se sa sugrađanin­om nakratko uputio do kuće i da je nameravao da se vrati kako bi ispoštovao izlazak iz Crne Gore radi boravišne dozvole.

U predlogu za određivanj­e pritvora, koji je prihvatio sudija Rakonjac, navodi se da su službenici OGB Pljevlja na graničnom prelazu Ranče izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke „mercedes C220” jagodinski­h registarsk­ih oznaka, kojim je upravljao Petrović, dok se na mestu suvozača nalazio Jovančević. Tokom pregleda vozila, policijski službenici su u prtljažnik­u vozila u kartonskoj kutiji u kojoj se nalazila ronilačka oprema pronašli dva PVC pakovanja u kojima se nalazila biljna materija tamnozelen­e boje za koju se sumnja da je marihuana. U prtljažnik­u je pronađeno još jedno PVC pakovanje sa istim sadržajem. Ukupna težina pronađene droge je 1.573,5 grama.

 ??  ?? Pristao da preveze drogu u automobilu
Pristao da preveze drogu u automobilu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia