Alo!

sa Žairom u ligu evrope!

-

Do odlučujuće­g dvomeča sa Videotonom (17. i 24. avgust) za ulazak u Ligu Evrope, vrednog bar šest miliona evra, Partizan će dovesti zamenu za Leonarda. Brazilac je otišao, crno-beli su inkasirali četiri miliona evra od prodaje, ali sada hitno traže rešenje na toj poziciji i kako Grci pišu, to će biti vezista PAOK-a Žairo da Silva (25).

Grčki mediji tvrde da je postignut dogovor između beogradski­h i solunskih crno-belih o jednogodiš­njoj pozajmici, s opcijom otkupa ugovora. Brazilac je trebalo sinoć da stigne u Beograd, a da se do utorka kompletira dogovor.

Ipak, sportski direktor „parnog valjka” Ivica Iliev ostao je zagonetan po pitanju dolaska fudbalera koji je prošle sezone igrao takođe na pozajmici, u Janjini, gde je na 29 mečeva imao po četiri pogotka i asistencij­e.

- Ne mogu ništa da vam kažem. Informacij­u da smo se dogovorili sa PAOK-om o pozajmici prvi put čujem od vas - rekao je Iliev za „Alo!”.

Što se tiče Žaira, najbolje partije od dolaska u Evropu je pružao u Trenčinu 2015. godine. Na 47 nastupa za taj klub zabeležio je 14 golova i 13 asistencij­a. Rođen je u Rio de Žaneiru, od zvučnijih brazilskih timova igrao je za Internasio­nal i Botafogo.

Enigma je i odlazak Uroša Đurđevića u Olimpijako­s.

- O transferim­a ne volim da pričam dok se ne završe detalji i sve ne ozvaniči.

Iliev je, međutim, mogao da potvrdi da klub radi na dovođenju pojačanja i da će za Videoton imati ko da zameni Leonarda.

- Nadam se da ćemo imati novajliju za Videoton, koji moramo da prođemo jer imamo kvalitetni­ji tim. Najjači adut im je Marko Nikolić iz dva razloga - prvo, odličan je trener, a drugo, zna naše igrače. Težeg rivala nismo mogli da dobijemo.

Nikolić je uspeo da izbaci favorizova­ni Bordo...

- To dovoljno govori koliko su opasni. Nemojte misliti da u Bordou nisu bili zaintereso­vani da igraju Ligu Evrope. Svi jure da igraju Evropu, ali desi se da favorit ispadne. Dođu, misle da su toliko bolji da neće biti problem koga god da izvuku i desi im se Videoton, Osijek (izbacili PSV), Domžale (izbacili Frajburg) - završio je Iliev.

 ??  ?? Najbolje partije pružao je u Slovačkoj:
Žairo
Najbolje partije pružao je u Slovačkoj: Žairo

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia