Alo!

Bajatović kupio 8 njiva i 2 vinograda!

-

Bajatović kupio njive i vinograde! Imovina Dušana Bajatovića, potpredsed­nika SPS-a i direktora „Srbijagasa”, ne prestaje da se uvećava, a ako je suditi po najnovijim promenama, čini se da je spreman da ode u poljoprivr­ednike.

Naime, prema najnovijem izveštaju o imovini i prihodima od 3. jula 2017. godine, koji je dostupan na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, Dušan Bajatović je za samo pet i po meseci kupio čak osam njiva i dva vinograda, ako uporedimo sa izveštajem od 27. januara 2017. godine.

No, tu promenama u imovini visokog funkcioner­a SPS-a nije kraj. Da ne mora baš sve da kupi, dokazuje i to da mu se „posrećilo”, pa je jednu njivu dobio u nasledstvo. Kada se sve sabere, direktor „Srbijagasa” je bogatiji za devet njiva i dva vinograda.

Imovina Dušana Bajatovića je i pre najnovijih kupovina bila impozantna, a njegova plata, ako je suditi po novom izveštaju o imovini i prihodima, nije promenjena. On i dalje mesečno zarađuje 2.476.679 dinara.

Dušan Bajatović na mestu generalnog direktora JP „Srbijagas” zaradi 162.309 dinara, na poziciji člana nadzornog odbora „Jugorosgas­a” AD 1.668.841 dinar, a na poziciji člana nadzornog odbora podzemnog skladišta gasa u Banatskom Dvoru 618.209 dinara. Ako ste očekivali da se neko sa ovakvim primanjima odrekne paušala u Skupštini, grdno ste se prevarili. Visoki funkcioner SPS-a i dalje u parlamentu dobija paušal od 27.320 dinara.

Inače, Bajatović je i pre najnovije kupovine rado ulagao u poljoprivr­edno zemljište. Kada je nepokretna imovina u pitanju, socijalist­a već ima njive, voćnjake i pašnjake. Osim zemljišta, direktor „Srbijagasa” poseduje i dve vikendice.

Kada je reč o četvorotoč­kašima, tu se situacija nije menjala. Bajatović i dalje ima zavidan vozni park, u vlasništvu ima dva automobila, „folksvagen tuareg“(2006. godište) i „tojotu landkruzer“(2009. godište). No, nisu samo automobili „slaba tačka“direktora „Srbijagasa“. On poseduje i kamion ТАМ 110- BV (1980. godište) i prikolicu. U njegovom izveštaju o imovini i prihodima navodi se i da ima depozite i štedne uloge u bankama i drugim finansijsk­im organizaci­jama u zemlji i inostranst­vu.

Komentar Dušana Bajatovića na najnovije promene u imovinskoj karti juče nismo uspeli da dobijemo. D. Ramadani

 ??  ?? Praviće se vrhunsko vino
Praviće se vrhunsko vino
 ??  ?? Ide mu u životu: Dušan Bajatović
Ide mu u životu: Dušan Bajatović
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia