Alo!

DIJana: uMEM Da PuCaM IZ PIŠtoLJa I JaŠEM! ana: sJaŠI I naučI Da PREvIJaŠ

-

Rat poslanica zbog vojne obuke! Predlog ministra odbrane Aleksandra Vulina da sve žene u Srbiji mlađe od 50 godina prođu obuku za pružanje prve pomoći i postupanje u vanrednim situacijam­a izazvao je žestok sukob među damama u Skupštini Srbije. Poslanica Dijana Vukomanovi­ć je žestoko kritikoval­a Vulinov predlog i otkrila da ume da puca iz pištolja, ali i da jaše, a Ana Karadžić, poslanica Pokreta socijalist­a, uzvratila joj je da se nada da će Vukomanovi­ćeva sjahati i naučiti da previja. Poslanica Dijana Vukomanovi­ć je istakla da se rat odavno ne

vodi konvencion­alnim, već visokotehn­ološkim oružjem.

- Imala sam čast da upoznam narodnog heroja Danicu Milosavlje­vić iz okoline Užica i ona je, isto kao Milunka Savić ili Nadežda Petrović, za sve nas žene u Srbiji besmrtna heroina i uzor kako se brani otadžbina - kazala je ona za „Alo!” i otkrila neke manje poznate detalje iz svog života.

- Znam da pucam iz pištolja, umem da jašem, ali se užasavam Vulinovih ratobornih ideja. Problem sa Vulinovom idejama je što je koncept odbrane koju on plasira zastareo - rat se odavno ne vodi konvencion­alnim, već visokotehn­ološkim oružjem. Besmisleno je masovno obučavati žene da budu bolničarke i pozadinci. Stručnjaci govore o novoj formi ratovanja, takozvanom hibridnom ratu, i nova strategija odbrane Srbije mora da bude modernizov­ana i visokoprof­esionalizo­vana, a Vulinu bih poručila da se mane svojih maštarija o gerilskom ratu i dečačkih snova o Če Gevari. Srbija je umorna od ratova i oružja zaključila je narodna poslanica.

S druge strane, Ana Karadžić, narodna poslanica iz redova Pokreta socijalist­a, kazala je da je Vukomanovi­ćeva dovoljno jahala i da je vreme da nađe lopatu za punjenje džakova.

- Dijana Vukomanovi­ć je dovoljno jahala i mogla bi da nauči da ratovi koji se danas vode podrazumev­aju teške borbe i velike žrtve civila. Ili sa konja nije videla šta se dešava u Siriji, Iraku, Libiji, Sudanu, pa i u građanskim ratovima u SFRJ. Ipak, ostaje nejasno kako je zaključila da se pripreme stanovništ­va za požar ili poplavu tumače kao rat? - zapitala se poslanica Pokreta socijalist­a. - Nadam se da će gospođa sjahati i da će naučiti da previja, da protumači zvuk sirene za slučaj opasnosti, da nađe lopatu za punjenje džakova, da upotrebi naprtnjaču za gašenje požara. Ako to nije problem neutralnoj Švajcarsko­j i Austriji, ako se to radi u Rusiji i Izraelu, zašto je to problem za Dijanu Vukomanovi­ć? - zaključila je Karadžićev­a. D. Ramadani

„ Dijana je dovoljno jahala, vreme je za lopatu

Ana Karadžić

 ??  ??
 ??  ?? Bez milosti prema koleginici: Ana Karadžić
Bez milosti prema koleginici: Ana Karadžić
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia