Alo!

MonstRuM uhaPŠEn PRE tRI GoDInE

-

Na jučerašnji dan, policija u Srbiji uspela je da reši slučaj nestale Tijane Jurić (15) iz Bajmoka, za koju 13 dana njeni najmiliji nisu znali ni da li je živa ili mrtva.

Nju je Dragan Đurić udario automobilo­m, silovao i na kraju ubio, pa zakopao na deponiji. Mesara iz Surčina je 15. juna 2015. Viši sud u Subotici osudio na 40 godina zatvora. Međutim, bez obzira na to što je je za gnusni zločin dobio maksimalnu kaznu, uznemirena javnost zahtevala je da dobije smrtnu kaznu.

Đurić je od aprila 2012. bio zaposlen u klanici mesare „Ambar“u Surčinu, gde se bavio proizvodnj­om kobasica. Inače, on je u trenutku kada je počinio zločin bio na godišnjem odmoru. Svi koji poznaju Đurića, bilo komšije bilo zaposleni u mesari, kažu da nije bio problemati­čan, pa su zato svi bili šokirani informacij­om da je upravo on ubio malu Tijanu. Đurić je inače rođen u Zrenjaninu, ali tamo nije živeo, nego u Surčinu, sa svojom majkom. Nije uspeo da završi srednju školu, nego je odmah počeo da se bavi mesarskim zanatom. On je bez trunke kajanja pravio kobasice i u trenutku kada je šest policajaca došlo da ga liši slobode. Dragan ih je odveo do improvizov­anog smetlišta uz lokalni put koji vodi od Svetozara Miletića prema Čonoplji, na 23 kilometra od mesta na kojem je Tijana oteta u Bajmoku, gde je demonstrir­ao hladnokrvn­ost i nimalo nervoze.

Đurić je priznao svirepi zločin i nalazi se u zatvoru u Padinskoj skeli, gde ga posećuje samo majka. Nakon tragedije koja je zadesila porodicu Jurić, uveden je „Tijanin zakon”. Reč je o izmeni Zakona o policiji kojom je predviđeno da policija u slučajevim­a nestanka lica, a po prijavi, bez odlaganja koristi raspoloživ­e mere i radnje kako bi što efikasnije otkrila počinioce otmice. E. A.

 ??  ?? Ovo je zver: Dragan Đurić
Ovo je zver: Dragan Đurić
 ??  ?? Dete anđeoskog glasa: Tijana Jurić
Dete anđeoskog glasa: Tijana Jurić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia