Alo!

Matić vs ronaldo

REAL I JUNAJTED IGRAJU ZA SUPERKUP EVROPE

- PIŠE: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Za neke je meč Superkupa Evrope samo stvar prestiža, ali za Žozea Murinja svakako nije. Osvajač Lige Evrope, Mančester junajted, sudariće se sa šampionom Evrope Realom u Skoplju (20.45, RTS 1), u meču u kojem će za “crvene đavole” debitovati i naš Nemanja Matić.

Englezi će biti bez defanzivno­g dua, Fila Džonsa i Erika Bejlija (suspenzije), takođe, Luk Šou i Markos Roha odsustvuju zbog povreda, ali Matić, Lindelof i Lukaku igraće od prvog minuta. Ni Real neće biti u najjačoj postavi, Geret Bejl ima problem sa člankom, a otvorilo se i pitanje učešća Kristijana Ronalda, koji je dobio nešto više slobodnog vremena od ostalih igrača jer je igrao Kup konfederac­ija. Zapravo, glavna je nedoumica u vezi sa najboljim fudbalerom sveta da li će istrčati na teren od prvog minuta, ali sva je prilika da hoće, uostalom, ne bi bez

potrebe ni dolazio

Makedonci su izračunali da je vrednost dva kluba 7,28 milijardi evra, što su dva godišnja budžeta

našeg južnog suseda

u Skoplje.

Real i Mančester su, uz Barselonu, najskuplji timovi sveta, pa će tako na teren stadiona “Filip Drugi” istrčati igrači vredni 1,2 milijarde evra! Na osnovu specijaliz­ovanog fudbalskog sajta “tran- sfermarkt”, cena pr- votimaca Reala je 715 miliona evra, dok su Murinjovi “đavoli” teški 558 miliona. Što se tiče ukupne vrednosti klubova, ona iznosi 7,28 milijardi evra - Mančester vredi 3,69 milijardi, a Madrid 3,58. Zanimljivo, Makedonci su izračunali da su ta dva kluba vredna kao dva makedonska godišnja budžeta.

 ??  ?? Ipak će igrati danas:
Ronaldo
Ipak će igrati danas: Ronaldo
 ??  ?? Bolji debi nije mogao
da zamisli: Matić
Bolji debi nije mogao da zamisli: Matić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia