Alo!

Ovi klinci imaju šampionski DNK!

Među igračima koji su osvojili zlato su i deca Miroslava Pecarskog, Slaviše Koprivice i Snežane Momirov

- redakcija@alo.rs

Sada je valjda svima jasno, Srbima je u krvi košarkaški gen! Ako vam je potreban dokaz, stiže u vidu zlatne medalje sa Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina! A da je basket kod nas stvar porodičnog vaspitanja, jasno je i zbog toga što četovorica od 12 momaka koji su postali najbolji u Evropi dolaze iz košarkaški­h porodica.

Konkretno, Nikola Mišković, najkorisni­ji igrač prvenstva, sin je nekadašnje­g krilnog centra Spartaka i Crvene zvezde, Dejana. Marko Pecarski je naslednik Miroslava, čuvenog krilnog centra koji se proslavio u Partizanu. I otac centra Balše, Slaviša, sa ponosom može da kaže da je utkao svoje ime u istoriju, pošto je bio značajan

šraf u timu crno-belih koji su osvojili Evroligu! Konačno, ali ništa manje značajno, otac i majka Vrščanina Stefana Momoriva su bivši košarkaš Jovica i Snežana (devojačko Pavlović), nekadašnja reprezenta­tivka Jugoslavij­e.

Dans posle velikog slavlja u Bratislavi, posle pobede nad Španijom u finalu (74:62), za „Alo!” je utiske sumirao Dejan Mišković, otac MVP-a turnira.

- Naravno da sam ponosan i na sina i na sve momke. Što se tiče Nikole, pa on je već sada, kao junior, uspeo da me nadmaši! Ne mogu da vam opišem susret sa njim posle utakmice. Nismo svojski ni uspeli da proslavimo njegov uspeh. Supruga i ja smo bili u Bratislavi, ali smo odmah krenuli nazad za Beograd, ali sigurno je da ćemo spremiti neko lepo slavlje - prepičava za „Alo!” sa mnogo ponosa u glasu Dejan Mišković.

Upitan da li mu je neobično što se u ovoj reprezenta­ciji našlo toliko dečaka čiji su roditelji bili uspešni sportisti, Mišković je dao vrlo prosto objašnjenj­e:

- Ima nešto tu! Imaju taj košarkaški DNK. Sva ta deca imaju predispozi­cije i sklonost ka sportu. To što smo se mi, njihovi roditelji, bavili košarkom, „nateralo“ih je da budu sportisti! Otkad se rodio, Nikola je stalno slušao priče o košarci! Verujem da se zato razvija u pravom pravcu! Sigurno je da smo i Koprivica, i Pecarski, i Momirov, i ja doprineli da nam se deca bave košarkom - kaže on.

Nekdašnja četvorka Zvezde zna i kako da ovi talentovan­i momci jednog dana stignu i do A reprezenta­cije.

- Osnovno je da sačuvamo decu. Klubovi moraju da nastave da rade sa njima kao i do sada. Ovo zlato je plod rada svih njihovih trenera. Važno je i da ovaj stručni štab ostane u reprezenta­ciji. Ovo je pobednička kombinacij­a - zaključio je

Mišković.

 ??  ?? Crta šampiona: Juniori Srbije
Crta šampiona: Juniori Srbije
 ??  ?? Najkorisni­ji: Nikola Mišković
Najkorisni­ji: Nikola Mišković
 ??  ?? Ponosni tata: Dejan
Mišković
Ponosni tata: Dejan Mišković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia