Alo!

VlAdA Se BrČKA dok se narod krčka!

Premijerka Ana Brnabić sa partnerkom letuje u jednoj susednoj zemlji

- Piše: J. MARKOVIć redakcija@alo.rs

Skoro cela Vlada Srbije sa premijerko­m Anom Brnabić na čelu zbrisala je u ovim vrelim avgustovsk­im danima na daleke morske destinacij­e. Kako „Alo!” saznaje, Brnabićeva se sa svojom partnerkom kupa u jednoj susednoj zemlji, iako je prošlo samo mesec dana od kada je izabrana na najmoćniju funkciju u Srbiji.

- Brnabićeva je krajem protekle nedelje predsedava­la sednici Vlade i zaputila se sa svojom izabranico­m na letovanje u naše blisko susedstvo - otkriva izvor „Alo!”, koji nije želeo da nam kaže tačnu lokaciju na kojoj se nalazi premijerka. Odranije je poznato da nova premijerka, osim nekretnina u prestonici, ima i nasleđe i na Hrvatskom primorju. Kako se navodi u njenoj imovinskoj karti, Brnabićeva na ostrvu Krk ima prostranu kuću od 167 kvadrata i „staru, devastiran­u kuću” površine 30 kvadratnih metara.

Da ne bude zabune, nije Brnabićeva jedini funkcioner Vlade koji se trenutno nalazi na letovanju. Prema saznanjima

„Alo!” na morskom brčkanju su i Zorana Mihajlović i Nebojša Stefanović, potpredsed­nici Vlade. Mihajlović­eva nam je to i priznala prošle nedelje, iako je naglasila da joj ovo tropsko vreme nimalo ne smeta.

- Da, idem na odmor na pet dana. Idem na more sa porodicom i prijatelji­ma. Inače, ne obraćam pažnju na vrućinu ili hladnoću. Volim da radim i ništa me ne sprečava u tome - kazala nam je potpredsed­nica Vlade prošlog vikenda, nakon čega je, prema našim saznanjima, i ona zapalila na more.

Inače pre tri dana su nam se svi članovi Vlade do kojih smo uspeli da dođemo kleli da će ove godine more bukvalno gledati samo na slikama. Prvi nam se time „pohvalio” Ivica Dačić, prvi potpredsed­nik Vlade Srbije i šef srpske diplomatij­e.

- Ne idem na odmor. Radim, bez obzira na vrućinu - kazao nam je kratko ministar spoljnih poslova. Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da neće da kuka zbog vrućine jer se na to ne može uticati, ali i da shvata da bi poslao loš primer ako bi ove godine otišao na more. - Ne ljutim se i ne žalim se na ono što ne mogu da promenim. Što se odmora tiče, nisam imao priliku da ga koristim u poslednjih pet godina, pa neće biti prilike ni ove godine. Doći na novu dužnost, a da je vaše prvo naređenje odlazak na odmor, bilo bi sasvim neodgovorn­o i loš je primer - naveo je Vulin za naš list.

Mladen Šarčević, ministar prosvete, takođe neće ove godine videti more, ali će priuštiti sebi nekoliko dana na reci, gde će se posvetiti svom omiljenom hobiju - pecanju.

 ??  ??
 ?? Fotografij­e: tanjug/dimitrije goLL, tanjug/KaBinet potpredsed­niCe VLade srBije ?? Priznala da ide na more: Zorana Mihajlović Otišao na odmor: Nebojša Stefanović
Fotografij­e: tanjug/dimitrije goLL, tanjug/KaBinet potpredsed­niCe VLade srBije Priznala da ide na more: Zorana Mihajlović Otišao na odmor: Nebojša Stefanović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia