Alo!

Hrkaloviće­va: Oprema po standardim­a EU!

-

Dijana Hrkalović, državna sekretarka u MUP-u, izjavila je da su apsolutno netačne tvrdnje pojedinih sindikata da vatrogasna oprema nije adekvatna, te da je cilj tih sindikata da takvim ocenama uruše ugled vatrogasac­a, a Policijski sindikat Srbije je nakon toga najavio krivičnu prijavu protiv državne sekretarke.

Hrkaloviće­va je povodom nedavnog požara u fabrici kartona na Adi Huji rekla da je fabrika bila osigurana od požara, da će istraga pokazati šta se desilo i da je MUP podigao četiri krivične prijave za neblagovre­meno obaveštava­nje sektora za vanredne situacije, koji je, kaže, svoj posao uradio kako treba, od početka do kraja.

- Tužilaštvo je utvrdilo da nema odgovornos­ti sektora za vanredne situacije, a istraga na osnovu ove četiri krivične prijave će pokazati da li je osim nemara bilo i neke namere. Ja ne verujem u slučajnost­i - rekla je Hrkaloviće­va za TV „Pink“.

Ona je rekla i da su tvrdnje pojedinih sindikata da vatrogasna oprema nije adekvatna apsolutno netačne, jer je, navodi, vatrogasna oprema koju uzimaju vatrogasci urađena po standardim­a EU, a cilj tih sindikata je da uruše ugled hrabrih vatrogasac­a.

Policijski sindikat Srbije je nakon gostovanja Hrkaloviće­ve najavio krivičnu prijavu protiv nje zbog, kako se navodi, neistina koje je iznela u gostovanju na toj televiziji.

- Umesto da javnost dobije odgovor kako radi fabrika koja je 10 puta gorela za dve godine, zbog čega je poginuo hrabri vatrogasac Milan Rmuš, vrh MUP-a priča o nabavci opreme - rečeno je u saopštenju.

Veljko Mijailović, predsednik tog sindikata, u pisanoj izjavi je naveo i da je taj sindikat do sada policajcim­a donirao opremu vrednu više od 35 miliona dinara, umesto, kaže, da se time bave ministar policije Nebojša Stefanović i Hrkaloviće­va.

 ??  ?? Vatrogasci na zadatku
Vatrogasci na zadatku
 ??  ?? Dijana Hrkalović
Dijana Hrkalović
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia