Alo!

Pretukao policajca zbog hapšenja sina!

-

Sokobanjsk­a policija uhapsila je i odredila pritvor do 48 sati meštaninu R. Đ. (37) zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko­g ponašanja. R. Đ. je šetao Sokobanjom i ugledao policajca koji mu je jednom prilikom uhapsio sina. Iako pedesetogo­dišnji policajac nije bio u uniformi, već u civilnom odelu jer nije bio na dužnosti, “brižni otac” ga je odmah navodno, došli na letovanje u Budvu i novac za provod i boravak obezbeđiva­li su svakodnevn­im krađama. Oni su policajcim­a rekli da su bili prinuđeni da kradu jer novac za boravak na moru nisu imali. Inspektori crnogorske policije imaju dokaze za najmanje pet krađa za koje se terete naši državljani.

Borković i Veličković­eva su odlučivali na kojoj plaži će se kupati tek kada bi označili metu, a to su obično bili porodični ljudi ili turisti koji su im izgledali imućnije. Koristili su to što su momak i devojka, pa niko nije posumnjao da se radi o iskusnim lopovima.

Inače, prema pisanju “Vijesti”, proteklog meseca su budvanski inspektori uhapsili pet državljana Srbije i Bosne i Hercegovin­e koji su došli na letovanje u Budvu i krali na plažama, u apartmanim­a i stanovima. prepoznao. Osumnjičen­i je prišao i počeo da vređa policajca jer mu je hapsio sina, a onda mu je pukao film i pesnicom udario pripadnika organa reda posred lica. Policajcu je ukazana medicinska pomoć i konstatova­ne su mu lake telesne povrede.

Na osnovu Krivičnog zakonika, član 344

(2), ukoliko ga sud proglasi krivim, R. Đ. čeka siguran zatvor, i to od šest meseci do tri godine. S. Z. B.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia