Alo!

Konačno sam se radovao pobedi!

„Iako sam tip trenera koji ne voli da slavi posle trijumfa, ovog puta sam napravio izuzetak jer smo ostvarili cilj”, kaže Vlade za „Alo!”

- Piše: P. Vuković predrag.vukovic@alo.rs

Daleko je bila Srbija od glavnog favorita na nedavno završenom juniorskom prvenstvu Evrope u košarci, ali je uspela da zaseni moćnu Španiju u finalu, pre toga Litvaniju i Francusku, i vrati se iz Slovačke sa zlatnom medaljom.

Možda jesmo razmaženi, možda smo navikli da naše mlađe kategorije osvajaju medalje u svim uzrastima, ali ovo što je uradio tvorac uspeha Vlade Jovanović sa svojim pulenima nikako nije obična stvar. Samo oni koji bolje poznaju mlađe kategorije svesni su da je pohod “orlića” na tron izgledao kao Sizifov posao.

Umeo je Jovanović da kaže da je tip osobe koji nikad ne slavi pobede, ali ovog puta je sebi dao oduška...

- U klupskoj košarci nemate vremena za slavlje. Danas igrate ABA ligu, pa za tri dana Evroligu, pa ukrug. Trijumf ništa nije značio ukoliko ga ne ponavljaš, zato se i nisam radovao. Isto je i u reprezenta­ciji. Stalno vas čekaju utakmice, izazovi, iz dana u dan. Ali, sada, na kraju turnira, kada smo uspešno okončali i poslednju utakmicu, dozvolio sam sebi da se malo poradujem - kroz osmeh prepričava Jovanović za „Alo!”.

U nedelju je slavlje proteklo u mirnoj atmosferi.

- Kad se završila ceremonija dodela medalja, nešto pre ponoći smo ušli u hotel, koji je daleko od centra Bratislave. Družili smo se celu noć, stručni štab, igrači, ali je bilo skromno i umereno -kaže on.

Nije neobično da se posle velikog rezultata u mlađim kategorija­ma pojedinci „izgube” na putu do profesiona­lca. Ne uspeju svi da budu zvezde...

- Verujem u ovu decu! Siguran sam da svi do jednog mogu da budu dobri igrači. Da bi održali kontinuite­t treba da nađu sredinu u kojoj će da igraju. Toj deci uspeh ništa ne znači ako kada sazru nemaju gde da igraju. Ali često su razočarani ukoliko ne igraju odmah Evroligu ili Evrokup. Prerani odlasci u inostranst­vo su greška. Tamo si uvek stranac. Očekuje se nešto više, a pritisak vam ne treba. I onda se slome. Nisu više isti. A Srbija, bez obzira na finansije, ima dovoljno mogućnosti. Samo da se nađe dobra sredina - zaključuje Jovanović.

 ??  ?? Čestitke igračima u svlačionic­i Zaslužili su da slave: Juniorski šampioni
Evrope u košarci Jovanović nije mogao
da sakrije emocije
Čestitke igračima u svlačionic­i Zaslužili su da slave: Juniorski šampioni Evrope u košarci Jovanović nije mogao da sakrije emocije
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia