Alo!

Noć kada je plakao „Kamp nou”

Trojica preživelih Brazilaca čiji su drugovi poginuli u avionskoj nesreći dobili neviđene kluba ovacije od publike i igrača katalonsko­g

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

U ponedeljak uveče, oči celog fudbalskog sveta bile su uprte ka stadionu „Kamp nou”. Barselona je u borbi za trofej „Đoan Gamber” ugostila brazilski Šapekoense, klub čiji su fudbaleri prošle godine tragično nastradali u avionskoj nesreći dok su putovali u Kolumbiju na finalni meč Kopa Sudamerika­na.

Rezultat (5:0) je bio u drugom planu, posebno kada su se na terenu pojavili preživeli igrači Šapea - Neto, Džekson Folman i Alan Rušel. Nakon velikih ovacija koje su dobili od navijača, ali i Barsinih superzvezd­a, Neto nije mogao da izdrži, emocije su ga savladale. Od trojice fudbalera, kapiten Šapekoense­a Rušel i Neto igrali su meč. Rušel je na terenu proveo 36 minuta pre nego što je zamenjen.

- Danas je novi početak moje profesiona­lne karijere - rekao je Rušel.

- Igrao sam meč za sve koji su me podržali, za one koje sam izgubio, za moje prijatelje, porodicu - dodao je on.

Publika je već pozdravila igrače Šapekoense­a dok ih je predstavlj­ao zvanični spiker a stadionu, a vezista Barse Andres Inijesta poželeo je dobrodošli­cu gostima rekavši da je to specijalna noć za Barselonu.

Druga dvojica igrača, koji nisu mogli da igraju, izveli su početni udarac. Folman, kome je amputirana noga, pojavio se sa protezom, nakon čega ga je Neto ispratio na klupu za rezerve.

Fudbaler Barse Đerar Deulofeu nazvao je igrače Šapea herojima.

- Bilo je veliko iskustvo igrati protiv tih momaka. Baš je bilo emotivno. Zaslužili su da dođu ovamo i da dobiju ovacije. Heroji su. Kad razmislite, ono što im se desilo tera vam suze na oči - rekao je Delofeu.

Podsetimo, u tragičnoj nesreći je pre osam meseci poginulo 77 osoba, a šestoro je preživelo.

 ??  ?? Slomile ga emocije: Neto (u sredini) sa Folmanom i kapitenom Rušelom
Slomile ga emocije: Neto (u sredini) sa Folmanom i kapitenom Rušelom
 ??  ??
 ??  ?? Zajednička fotografij­a Barse i Šapekoense­a
Zajednička fotografij­a Barse i Šapekoense­a
 ??  ?? Mesi u duelu sa igračima brazilskog
tima Folman (desno) izveo je početni
udarac, ali nije mogao da igra jer mu je amputirana
noga
Mesi u duelu sa igračima brazilskog tima Folman (desno) izveo je početni udarac, ali nije mogao da igra jer mu je amputirana noga
 ??  ?? Pogled u nebo, pozdrav preminulim drugovima: Rušel
Pogled u nebo, pozdrav preminulim drugovima: Rušel

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia