Alo!

▶ uhapšeni na granici

Državljani Srbije muškarac (33) i devojka (24) u širem regionu Kasandre ukrali četiri „lend rovera“, a dolijali kada su provalili u peti džip

- Snezana.stojanovic@alo.rs

Grupi od šest ruskih i pet srpskih državljana koji su uhapšeni kod Podujeva zbog ilegalnog prelaska administra­tivne linije između Kosova i Srbije određeno je zadržavanj­e od 48 časova, a o daljem postupku odlučiće nadležno tužilaštvo posle saslušanja. Granična policija je angažovala patrole, koje su oko 14 časova u blizini granice zaustavile dva kombi vozila sa srpskim tablicama, u kojima je bilo 11 osoba, za koje se sumnja da su ilegalno prešle granicu. Policija je te mere preduzela pošto je dobila informacij­e da će grupa stranih državljana ilegalno ući na Kosovo.

piše: S. DŽ. STOJanOViĆ Srbi krali luksuzne džipove na Halkidikij­u! Grčka policija uhapsila je dvoje državljana Srbije, muškarca (33) i devojku (24), za koje se navodi da su bili vođe auto-mafije koja je harala na ovom atraktivno­m poluostrvu. policija je identifiko­vala još jednog 31-godišnjaka, ali je on uspeo da im umakne. Osumnjičen­i su u širem regionu Kasandre od 13. jula do 8. avgusta ukrali četiri vozila marke „lend rover” i pokušali da ukradu još jedno, navodi se u saopštenju policije koje su preneli grčki mediji. Dvoje državljana Srbije kralo je isključivo nove i luksuzne džipove! Grčka policija ih je uhapsila 8. avgusta zbog sumnje da su krali luksuzne automobile na širem području Halkidikij­a.

- Lopovi su, navodno, krali samo luksuzne „lend rovere” sa stranim tablicama. prvo su osmatrali parkinge, a onda su „provaljiva­li” bezbednosn­e sisteme za zaštitu i odvozili ih u privremeni „štek”. Krili su ih u kući koju su privremeno iznajmili na Halkidikij­u.

se i u Grčkoj našli su

Na udaru lopova obijaju

kojima kradu stvari, turisti iz Srbije

i apartmane. automobile automobile

više provala u

- Policiji je prijavljen­o kao

obijanje apartmana, na parkinzima, spavanju.

dok su turisti na i privatnih kuća

u prizemlju i visokom Na meti su stanovi stvari

je i slučajeva krađa prizemlju, a bilo novca

su prijavili krađe sa plaža. Turisti

i šoping-turama u Polihronu, Haniotiju

a nestajali su u Solunu,

na im tehnički uređaji

Tasosu.

posle falsifikov­anja saobraćajn­ih dokumenata džipove su prevozili van zemlje - objavili su grčki portali. policija navodi da su uhapšena žena i muškarac, navodno, bili „jezgro” grupe koja je svaki put krala automobile u drugačijem sastavu. u nastavku istrage biće provereno da li su osumnjičen­i učestvoval­i u još nekim krivičnim delima. privedeni će biti izvedeni pred tužioca koji je zadužen za region Halkidikij­a. Kriminolog Zlatko nikolić kaže da je u ovom slučaju reč o organizova­noj grupi i profesiona­lnim kriminalci­ma.

- Oni se skupe ad hok, odrade posao i posle toga se raziđu do sledeće akcije, ako ih pre toga ne uhapse! Luksuznu destinacij­u i luksuzne automobile su odabrali jer oni imaju dobru „prođu“na tržištu. pretpostav­ljam da je krajnja destinacij­a bila albanija, Kosovo ili Crna

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia