Alo!

Sulja i njegovi snovi

-

Ima Sulja Ugljanin puste snove, koji će, na njegovu žalost, snovi uvek i ostati, ali on to još nikako da shvati. Iz godine u godinu on reciklira priču o svojim snovima, da ne kažem fantazijam­a. I ovih dana je počeo ponovo da fantazira kako će se Sandžak otcepiti od Srbije, ali ovog puta kroz usta svog zamenika Imamovića, jer je valjda shvatio koliko je naporan postao. Odlazio je Sulja toliko daleko da je u Briselu od Evropske unije tražio da Sandžak dobije status pokrajine, kada su ga mnogi prozivali da je otvoreno izrazio želju da postane šeik. Potezao je on tada sulude argumente poput tih da su MUP i Vojska Srbije za Bošnjake neprijatel­jski faktor... Stišao se, doduše, malo Ugljanin u vreme dok je bio minsitar u Vladi Srbije, tada mu je, gle čuda, sve bilo potaman.

M eđutim, čim je čuo da predsednik RS Milorad Dodik i predsednik Srbije Aleksandar Vučić pripremaju Deklaracij­u o opstanku Srba i da je Dodik izrazio svoju nadu da će se jednog dana ujediniti Srpska i Srbija, Sulja se aktivirao. Dok njegov pomenuti zamenik daje zapaljive izjave, poput te da je Sandžak istorijska činjenica, a RS genocidna tvorevina, Sulja je odlučio da piše Deklaracij­u o opstanku Bošnjaka i kuje planove prema kojima će se Sandžak otcepiti od Srbije i pripojiti Bosni, jer, kako smatra, tamo više pripada. Drugi bošnjački političari, koji se i ne slažu baš uvek sa Suljom, sa ovim su se složili?! I oni bi da prekrajaju granice.

A li očigledno pomalo zaboravlja­ju na činjenicu da u Sandžaku ne žive samo Bošnjaci, da je Raška oblast, srce srednjovek­ovne Srbije, postojbina Nemanjića i da će kao takva uvek biti sastavni deo naše zemlje. A ako se to Sulji ne sviđa, on slobodno može da se seli, sigurna sam da ga ne bi niko zadržavao...

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia