Alo!

Pustoš u zgradi Vlade!

- Piše: JELENA ĐONDOVIĆ jelena.djondovic@alo.rs

Srpski ministri sa premijerko­m Anom Brnabić na čelu i dalje provode ove užarene letnje dane na letovališt­ima širom sveta. Kako smo se uverili na licu mesta, zgrada Vlade Srbije u Nemanjinoj 11 juče bi, da nije bilo pokojeg ministra koji nije na odmoru da u nju svrati, bila potpuno pusta!

Juče je od ranog jutra tek pokoji službeni automobil Vlade Srbije svraćao u Nemanjinu 11, a dobro poznati parking ispred službenog ulaza u zgradu bio je pust.

- Nema nikoga, većina ministara je na odmoru - bila je prva rečenica koju nam je tačno u 7.30 rekao čovek iz obezbeđenj­a najviše državne institucij­e.

Ni nekoliko sati nakon toga stanje se nije promenilo, samo je jedan automobil, službeni „audi”, bio parkiran ispred Vlade, gde je radnim danima obično gužva da ni bicikl ne može da se smesti. Sada se već na ovaj parking komotno može parkirati i šleper s prikolicom.

„Pustoš” na parkingu potvrdila je saznanja našeg lista da je više od polovine ministara sa premijerko­m Anom Brnabić na čelu još „na plažama”, odnosno na godišnjem odmoru. Naš izvor iz Vlade kaže da situacija u Nemanjinoj 11 nije bila takva nijednom u poslednjih nekoliko godina. On nam je potvrdio i da se premijerka Ana Brnabić nije vratila u Srbiju, uprkos tome što je izdala dva saopštenja.

- Ne pamtim kada sam poslednji put video ovako prazan parking. Nije se ovako nešto dešavalo nijednom u vreme kada je na čelu Vlade bio Aleksandar Vučić - otkrio nam je naš izvor iz Nemanjine 11.

Kako saznajemo, od ministara su u Srbiji samo Rasim Ljajić, Zoran Đorđević, Aleksandar Vulin, Ivica Dačić, Branislav Nedimović, Goran Trivan i Aleksandar Antić.

Kao što smo pisali, Brnabićeva je od svojih ministara dopisom tražila da joj dostave plan svojih godišnjih odmora, a jedini koji je to učinio je ministar privrede Goran Knežević, dok su se ostali oglušili o njen zahtev.

Inače, premijerka Srbije Ana Brnabić sa svojom partnerkom trenutno boravi u jednoj mediterans­koj zemlji, iako je prošlo samo

mesec dana otkako je izabrana na najmoćniju funkciju u Srbiji. Odsela je u hotelu sa pet zvezdica, gde uživa u svim pogodnosti­ma koje to luksuzno odmarališt­e pruža. Brnabićeva na raspolagan­ju ima nekoliko bezena, kao i saune, fitnes program, masaže i sve što takvi luksuzni hoteli mogu da ponude svojim gostima. Brnabićeva će tokom odmora imati priliku da uživa u najraznovr­snijoj mediterans­koj hrani, ali i u njihovim svetski poznatim vinima.

Potpredsed­nik Vlade i ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić u izjavi za naš list stao je u odbranu svojih kolega koje se brčkaju na moru.

- Mislim da je potpuno normalno da ljudi idu na odmor, pa što to ne bi važilo i za ministre - kazao je Ljajić za „Alo!” .

 ??  ?? Ulaz u Vladu 1. 6. 2017. bio je prepun službenih automobila
Ulaz u Vladu 1. 6. 2017. bio je prepun službenih automobila
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia