Alo!

Stojke u Partizanu!

Reprezenta­tivni čuvar dolazi iz Notingem Foresta na jednogodšn­ju pozajmicu

- Piše: K. BESAROVIĆ konstantin.besarovic@alo.rs

Reprezenta­tivni golman Vladimir Stojković blizu je povratka u Partizan, gde bi trebalo da dođe na jednogodiš­nju pozajmicu iz Notingem Foresta.

Da crno-beli ozbiljno računaju na Stojkovića u predstojeć­im duelima plej-ofa Lige Evrope sa Videotonom, potvrđuje i status novog pojačanja kluba uz Humske - Teofilusa Solomona. Nigerijski napadač je potpisao ugovor sa Partizanao­m, u koji je došao na jednogodiš­nju pozajmicu iz Rijeke, ali još nije licenciran za duele sa mađarskom ekipom. Razlog je što prema pravilima UEFA spisak igrača može da bude popunjen samo jednim novim igračem. Jasno je da u Partizanu žele da to novo ime bude provereni čuvar mreže, pa čine sve da sa njim i Notingem Forestom što pre postignu dogovor.

Ukoliko se Stojković vrati u Humsku i bude licenciran za duele sa Videotonom, 21-godišnjem Nigerijcu bi plasman crno-belih u grupnu fazu

Lige Evrope omogućio da naknadno dobije „zeleno svetlo” za nastup na međunarodn­oj sceni. Ostane li, ipak, šampion Srbije bez novog (starog) čuvara mreže, Solomon će, makar kao drugo rešenje, dobiti licencu za utakmice sa Videotonom.

Vladimir Stojković je potvrdio da je u kontaktu sa

Partizanom, ali nije želeo da saopšti da li će u svom bivšem klubu nastaviti karijeru:

- U Notingem Forestu sam fiktivno dok ne potpišem za neki drugi klub, a gde ću nastaviti karijeru, još nisam odlučio. Znaće se narednih dana, a sa Partizanom sam u stalnom kontaktu. To je moj klub, a da li je vreme da se vratim među crno- bele videćemo vrlo brzo. Odlučiću se za klub koji će biti najbolji za nastavak moje karijere, ali i gde ću se lepo osećati - naglasio je 34-godišnji Stoković, koji je, inače, za Partizan branio od 2010. do 2014. i sa ovim klubom osvojio tri titule šampiona Srbije - u sezonama 2010/2011, 2011/2012 i 2012/2013. Solomon će sutra u 12.30 biti promovisan kao četvrto pojačanje crno-belih u ovom prelaznom roku. Zadovolji li igrama, Partizan bi u junu 2018. mogao da ga otkupi na tri godine.

 ??  ?? Ponovo u Humskoj: Vladimir Stojković
Ponovo u Humskoj: Vladimir Stojković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia