Alo!

Gradski čelnici i migranti zajedno na terenu!

-

Revijalna fudbalska utakmica između Kancelarij­e za mlade grada Beograda i tima migranata iz Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila odigrana je na stadionu FK Voždovac, a zamenik gradonačel­nika Andreja Mladenović ocenio je da ovaj meč predstavlj­a pravi primer da uvek postoji način da se pomogne ljudima u nevolji.

U timu Kancelarij­e za mlade igrali su, pored ostalih, Mladenović, član Gradskog veća Dragomir Petronijev­ić, sekretar za obrazovanj­e i dečju zaštitu Slavko Gak, podsekreta­r za sport i omladinu Nikola Rajičić, direktor Kancelarij­e za mlade Nedeljko Radosavlje­vić, kao i direktor SC „Olimp“Slaviša Damjanović. Ekipa Kancelarij­e za mlade, pojačana gradskim funkcioner­ima, pobedila je rezultatom 3:2.

Mladenović je zahvalio FK Voždovac i TC „Stadion“na gostoprims­tvu i istakao da je večerašnji meč divno druženje i još jedan znak ruke pružene ljudima kojima je potrebna pomoć.

- Povodom „Dana mladih” iskoristil­i smo priliku za druženje sa našim prijatelji­ma migrantima, koji već nekoliko godina prolaze kroz našu zemlju i naš grad. Oni ovde nailaze na najbolji mogući prijem, možda i najbolji u Evropi. Beograd je pokazao svoju širokogrud­ost, gostoprims­tvo i sve ono što krasi naš narod. Dali smo pravi primer čitavom svetu kako se može pomoći ljudima koje je snašla velika nesreća - rekao je Mladenović.

Direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila Radoš Đurović zahvalio je gradu Beogradu na, kako je rekao, promovisan­ju pružene ruke i razumevanj­a prema migrantima.

- To su ljudi poput nas, sa različitim problemima i potrebama. Druženjem mladih Beograđana i migranata rušimo barijere, a ova fudbalska utakmica će nas dodatno zbližiti. Sve to čini poruku našeg grada, odnosno svih Beograđana, a to je da bi ovim ljudima trebalo pomoći koliko god je to u našoj mogućnosti. Interakcij­a na lokalu je odličan način da pokažemo našu humanost - rekao je Đurović. V. Z.

 ??  ?? Ujedinjeni: Dva tima pred početak utakmice
Ujedinjeni: Dva tima pred početak utakmice

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia