Alo!

Spartancu, ne daj se!

Mihail odličan u trci na 100 metara i skoku udalj, slabiji u bacanju kugle

- Dejan.boskov@alo.rs

Piše: D. BOŠKOV Dok je čitava Srbija čekala da Ivana Španović sinoć izađe na zaletište „Olimpijsko­g stadiona“u Londonu, nekako manje zapaženo je prošao početak takmičenja našeg Spartanca Mihaila Dudaša.

Najbolji desetoboja­c Srbije je posle tri discipline prepodnevn­og programa prvog dana takmičenja u najzahtevn­ijoj atletskog disciplini zauzimao 13. mesto.

Ali kako je došao do tog mesta bilo je više nego impresivno.

Počeo je sjajnom trkom na 100 metara. Bio je prvi u svojoj grupi sa vremenom od 10,75 sekundi! Ovo je bilo i najbolje vreme Mihaila u toj sprintersk­oj disciplini ove sezone. Odlična trka donela mu je 917 bodova.

Da je sjajno našpanovan za takmičenje u Londonu, Dudaš je pokazao i u drugoj disciplini. I u skok udalj je ostvario rekord sezone. Leteo je Dudaš do 7,46 metara, a ovaj skok mu je doneo novih 917 poena na rang-listi desetoboja­ca.

I kada se očekivalo da će nastaviti u istom ritmu, Dudaš je podbacio u bacanju kugle. Rezultat od 13,02 metra bio je dovoljan za samo 668 bodova.

Posle prvog dela takmičenja prvog dana Mihail je sakupio 2.510 bodova ukupno, što mu je donelo 13. mesto u konkurenci­ji od ukupno 35 takmičara.

Dudaš je sinoć nastavio nadmetanje u skoku uvis i trkom na 400 metara.

Ukoliko je završio obe discipline, danas ga očekuje nastavak takmičenja, i to trkom na 110 metara sa preponama, bacanjem diska, skokom motkom, bacanjem koplja i, konačno, trkom na 1.500 metara. Srećno, Spartancu. Ne daj se!

 ??  ?? Najbolji skok sezone: Mihail je leteo 7,46 metara
Subota, 12. avgust 2017. Sprint za pamćenje: Dudaš je takmičenje počeo pobedom na 100 metara Rezultati u trci
na 100 metara i
skoku udalj Dudaševi
su rekordi sezone
Najbolji skok sezone: Mihail je leteo 7,46 metara Subota, 12. avgust 2017. Sprint za pamćenje: Dudaš je takmičenje počeo pobedom na 100 metara Rezultati u trci na 100 metara i skoku udalj Dudaševi su rekordi sezone

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia