Alo!

DA SE NE LAŽEMO, Jokić je odbio Srbiju!

Denver mu nije stajao na putu Treneri ga mnogo glupo savetuju!

- Piše: D. BOŠKOV dejan.boskov@alo.rs

SALE:

BOŠA:

Činjenica da su se na istom mestu našle dve legende, selektori reprezenta­cija Srbije i Crne Gore Aleksandar Đorđević i Bogdan Boša Tanjević, trebalo je da bude samo lagani i lep uvod u „Trofej Beograda 2017”, turnir koji je tokom ovog vikenda, pored ove dve selekcije, u Beograd „doveo” i selekciju Grčke.

Trebalo je, ali nije. Umesto da se trofejni stručnjaci koncentriš­u na priču o očekivanji­ma i ambicijama pred relativno skori početak EP (31. avgust

- 16. septembar), sve je otišlo u potpuno drugom pravcu. Selektor košarkaške reprezenta­cije Srbije Aleksandar Đorđević još jednom se osvrnuo na činjenicu da je centar odlučio da ovog leta ne igra za nacionalni tim.

- Pričali smo sa Denverom i oni nisu stajali Jokiću na putu. Nikola je ostao pri svom stavu! Teško je doći do svih glava iz naših fotelja - objasnio je Đorđević.

A onda je reč o istoj tezi uzeo čovek koga krasi višedeceni­jsko iskustvo. Prošao je Bogdan Tanjević sve što je mogao otkako je 1971. godine preuzeo mesto trenera sarajevske Bosne. U svom CV-U ima i titule šampiona Evrolige, prvaka Jugoslavij­e, Italije, Fransuske, Turske. Tek da ne bude zabune o kakvoj je veličini reč, o njegovom uspehu svedoče i medalje sa reprezenta­cijama Turske (srebro na SP), Italije (zlato na EP), SFRJ (srebro na EP). Tanjević je tokom razgovora sa medijima u Beogradu ispričao i jednu anegdotu.

- U Turskoj sam naučio da kada te neko poštuje - kada mu pružiš ruku, on je poljubi. Rekao sam sebi na sahrani Ranka Žeravice: „Idem da poljubim Bori Stankoviću ruku.“Nekada sam trošio sate da ocrnim ljude zbog toga što su sr*li o Bori - objasnio je Tanjević koliko se divi Bori.

 ??  ?? Fizikalije u prvom planu: Matijas Lesor u dresu Filadelfij­e
Razmimoila­ženje: Aleksandar Đorđević
i Nikola Jokić Oštar i iskren: Bogdan Tanjević
Fizikalije u prvom planu: Matijas Lesor u dresu Filadelfij­e Razmimoila­ženje: Aleksandar Đorđević i Nikola Jokić Oštar i iskren: Bogdan Tanjević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia