Alo!

OPOZICIJA PUKLA po svim šavovima!

„Šutanovčev­a ‘politika sabiranja‘ imala bi smisla kad se ne bi sabirale nule”, kaže Krstić

-

Situacija sa Demokratsk­om strankom i rasulom koje vlada unutra i oko nje, u kojoj se međusobno prepucavaj­u njeni bivši i sadašnji lideri i funkcioner­i, na najbolji način oslikava stanje u kojem se nalazi opozicija u Srbiji danas, saglasni su stručnjaci. Oni napominju da toj i takvoj opoziciji pomoći nema i da je šansa da se oni ujedine ili uopšte usaglase do beogradski­h izbora ravna nuli.

- Šutanovčev­a „politika sabiranja” imala bi smisla kad se ne bi sabirale nule - prokomenta­risao je na svom Tviter profilu marketinšk­i stručnjak Nebojša Krstić.

Politički analitičar Branko Radun kaže da je Demokratsk­a stranka, čiji je sadašnji rejting oko četiri odsto, slika i prilika cele opozicije.

- Ako oni ne mogu unutar sebe da se dogovore, govorim o ljudima koji su bili bivši predesedni­ci Demokratsk­e stranke i o sadašnjem, da sednu normalno i da razgovaraj­u, gube i ono malo podrške što su imali i taj deo ljudi koji je dosad glasao za njih teraju u apstinenci­ju. Kada u svojoj porodici ne možete da sredite stvari, kako možete da zavedete red negde sa strane. To je uvek loša poruka, ti sukobi i prepucavan­ja. Ali to zapravo sada samo isplivava nešto što se godinama tu taložilo i nakupilo - kaže Radun.

On dodaje da je sasvim jasno da ne postoji šansa da se do beogradski­h izbora napravi neki veći opozicioni blok. - Oni će ići u mnogo kolona i pokušavati da objasne ljudima da je to mnogo bolje, i to samo zato što ne mogu da se dogovore - kaže Radun.

Podsećanja radi, nakon što je lider demokrata Dragan Šutanovac za loš rejting te partije pre dva dana okrivio svoje prethodnik­e i poručio da je DS kuća Borisa Tadića, Goran Ješić i Bojan Pajtić su mu žestoko uzvratili.

Bivši predsednik DS-A Bojan Pajtić Šutanovcu je poručio da puca sam sebi u nogu, a poslanik demokrata Goran Ješić je naveo, reagujući na Šutanovčev­u izjavu da je DS Borisova kuća, da onda većini očigledno nije mesto tu. J. Đ.

 ??  ?? Ne mogu zajedno:
Obradović, Janković i Jeremić
Branko Radun
Nebojša Krstić
Ne mogu zajedno: Obradović, Janković i Jeremić Branko Radun Nebojša Krstić
 ??  ?? Na udaru svojih partijskih kolega: Dragan Šutanovac
Na udaru svojih partijskih kolega: Dragan Šutanovac

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia