Alo!

To je Zvezda za 21. vek!

Izabranici Vladana Milojevića nisu primili gol na sedam uzastopnih mečeva i imaju impresivnu gol-razliku - 18:0!

- Piše: D.BOŠKOV dejan.boskov@alo.rs

Kakva Zvezda - strašna Zvezda! Zvuči gotovo neverovatn­o, ali crveno-beli su u seriji kakva se dugo ne pamti! Tim Vladana Milojevića je pobedio na sedam uzastopnih utakmica, a da nije prmio gol! Samo na osnovu ovog statističk­og podatka precizni hroničari dešavanja na „Marakani” došli su do zaključka da je sadašnja odbrana beogradsko­g kluba najčvršća u ovom milenijumu!

Tokom ovog niza vicešampio­n Srbije je redom pobeđivao Irtiš (2:0), Radnički iz Niša (3:0), pa prašku Spartu (2:0), Rad (2:0), ponovo Čehe (1:0), Čukarički (3:0) i konačno Radnik u Surdulici (5:0)! Dakle, na ovih sedam mečeva Zvezda ima gol-razliku 18:0! Podjednako impresivno zvuči i podatak da je Zvezda poslednji put doživela poraz 27. maja, još dok je tim vodio Boško Đurovski, a kada je u finalu Kupa Partizan slavio sa 1:0.

- Sigurno da nam činjenica da nam je mreža toliko dugo netaknuta daje veliki podstrek i još veće samopouzda­nje. To je važno za čitavu ekipu, a pogotovo za nas iz odbrane objasnio je štoper Vujadin Savić, koji je u Surdulici igrao u tandemu sa Srđanom Babićem.

Ali nisu samo odbrambeni igrači zaslužni za odlične rezultate Zvezde na startu sezone. Da napadači ne postižu golove, uzalud bi bili svi napori defanzivne linije da zaključaju prilaze ka golu. A ove sezone Slavoljub Srnić, iako krilo, preti da ukrade slavu svim kolegama iz samog špica, pošto je do sada postigao čak pet golova.

- Ja samo ćutim, radim i postižem golove. Moram da priznam da mi nije bilo baš lako da se upišem u listu strelaca na utakmici u Surdulici. Donald mi je izuzetno precizno dodao loptu i sama završnica akcije mi nije predstavlj­ala problem, ali trebalo je dobrim kretanjem doći u tako izglednu situaciju.

Ipak, svi u Zvezdi su svesni da ih najteža iskušenja tek očekuju.

- Ubedljive pobede nam mnogo znače za samopouzda­nje, posebno u trenutku kada pred sobom imamo mnogo izazova. Dolazi nam Bačka, a već nam se približava i evropski susret sa Krasnodaro­m, tako da nas sve raduje što smo raspoložen­i za golove i nadigravan­je. Moramo da budemo maksimalno fukusirani pred svaku utakmicu. Nije lak ovaj ritam kada su tu i evropske i prvenstven­e utakmice. Ipak, mi smo Zvezda i uvek moramo da pobeđujemo - poručio je Srnić.

 ??  ?? U poslednje vreme znaju samo za pobede: Slavlje fudbalera Zvezde
U poslednje vreme znaju samo za pobede: Slavlje fudbalera Zvezde

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia