Alo!

Bor, zlatna koka lopova

-

D ržave se raspadaju, stvaraju i ponovo obnavljaju. Menjaju se sistemi od komunizma do demokratij­e, smenjuju se vlasti, ali jedina konstanta za prethodnih 30 i više godina jeste da sirovine, gorivo i mnogo toga još i dalje misteriozn­o nestaje iz pogona RTB „Bor“.

I tako decenijama unazad, sve do poslednjeg slučaja kada je policija pronašla ilegalnu topionicu zlata u selu nadomak pomenutog grada, verovatno jedinu u Evropi u 21. veku.

Z a nekoga bi to bilo i više nego dovoljno da se povuče sa, recimo, mesta direktora RTB „Bor“, ali ne i za aktuelnog „šefa” Blagoja Spasovskog, kome je ovo možda i „najmanji problem u ovom trenutku”. Za one koji su zaboravili, Spasovski se proslavio vređajući jednu sugrađanku, kada je, valjda, pokazao sav raskošni talenat koji ga je preporučio za pomenutu poziciju.

S ada, čovek mora da se zapita kako je moguće da sirovine iz kombinata završavaju u ilegalnoj topionici zlata ako ne uz pomoć nekoga iz samog RTB „Bor“, da li običnog radnika (ako je neko spreman da poveruje u tu soluciju) ili menadžment­a, trebalo bi da pokaže istraga.

O no što je tužna istina jeste činjenica da milijarde dinara svake godine „klize” iz RTB „Bor“, sada možda i u pomalo ubrzanom postupku, jer onog trenutka kada Vlada Srbije ugovori strateškog parnera u vezi sa pomenutim kombinatom, sigurno je da direktor Spasovski i njegovi kadrovi odlaze „u legendu”.

U koliko ni zbog čega drugog, onda zbog toga što nisu uspeli da zaustave krađe koje su budžet Srbije koštale i previše tokom poslednjih godina.

 ??  ?? Veljko Nestorović urednik Rusija spremna da nam isporuči S-300 Ispsovao sve, od naroda do premijerke
sergej Šojgu
Milan Gutović Ma i ne treba mi upitna zlatna medalja, znam da mi ona pripada
Veljko Nestorović urednik Rusija spremna da nam isporuči S-300 Ispsovao sve, od naroda do premijerke sergej Šojgu Milan Gutović Ma i ne treba mi upitna zlatna medalja, znam da mi ona pripada

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia