Alo!

U Moskvi nisam radio ništa tajno!

-

EU nema razloga za zabrinutos­t! Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je za „Alo!” nakon povratka iz Rusije da će Srbija nastaviti sa politikom vojne neutralnos­ti i da naši partneri na Zapadu mogu da budu zadovoljni što se držimo takve politike.

Upitan da li smatra da bi izuzetno srdačan sastanak koji je imao sa ruskim kolegom Sergejem Šojguom mogao da zabrine EU, Vulin je poručio da ne veruje da je to moguće.

- Naša politika je jasna i bila je takva i pre mog dolaska na čelo Ministarst­va odbrane. Zašto bi se bilo ko brinuo što mi nastavljam­o sa politkom vojne neutralnos­ti i očuvanja odličnih, srdačnih odnosa sa Ruskom Federacijo­m - kazao je ministar odbrane za „Alo!”.

- Nećemo biti članice NATO, ni članice ODKB-A i nećemo uvesti sankcije Rusiji. Jednostavn­a istina koju ponavljam i zastupam i dok sam ja ministar odbrane, tako će biti - istakao je Vulin i naveo da nema razloga za zabrinutos­t sa bilo koje strane.

- Nema razloga da se bilo ko brine, jer sve je to bilo poznato i pre mog puta u Moskvu. Nisam uradio, ni rekao ništa što nije politika Srbije. Siguran sam da je baš suprotno i da su naši partneri na Zapadu zadovoljni što se držimo takve politike - zaključio je ministar vojni.

Podsećanja radi, Aleksandar Vulin sastao se sa Sergejem Šojguom, ministrom odbrane Ruske Federacije, na poligonu Alabino kod Moskve, gde je na poziv ruskog kolege prisustvov­ao završnici i svečanom zatvaranju ovogodišnj­ih „Međunarodn­ih vojnih igara”. D. R.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia