Alo!

Pao kobac - negotinski Eskobar

-

Protiv Bobana Manojlović­a (41) zvanog Kobac iz sela Čubra kod Negotina Više tužilaštvo u Negotinu podiglo je dve optužnice zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvolje­ne proizvodnj­e i stavljanja u promet opojnih droga.

Manojlović se smatra vođom najveće kriminalne organizaci­je za proizvodnj­u i preprodaju marihuane u Timočkoj krajini. Nadležni ga dovode u vezu sa količinom od gotovo 45 kilograma trave, koja je bila spremna za dalju prodaju. Popularni Kobac je godinama važio za bosa Timočke krajine što se tiče trave. Sumnja se da je on organizato­r velikog broja podignutih plantaža marihuana širom ove regije i da je kontrolisa­o sve, počev od proizvodnj­e, pa sve do ulične prodaje. Nadležni sumnjaju da je Manojlović u ovom poslu godinama i da je zarađenim novcem kupio brojne nekretnine u zemljama zapadne Evrope. Zbog toga je tužilaštvo najavilo i finansijsk­u istragu protiv njega, da bi se utvrdilo da li je sumnja opravdana.

Januara ove godine policija je pretresla Manojlović­eve automobile i pronašla 1,1 kilogram marihuane. Tada je uhapšen i Dejan Vukojvić (32) iz negotinsko­g sela Plavna, koji je bio izvidnica. On je svojim autom išao ispred Kopca i javljao mu da li na putu ima policije.

Nakon pretresa Vukojvićev­og stana pronađeno je više od osam kilograma marihuane. Istraga je išla dalje i na kraju se ispostavil­o da je Kobac dao semenke za uzgoj trave Vujkoviću, naučio ga kako se ona uzgaja i obavezao se da će od njega otkupljiva­ti tu sirovinu po ceni od 500 do 700 evra po kilogramu. S. Z. B.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia