Alo!

Stranci pet dana ludovali u Guči!

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Ludovalo se pet dana, a onda je još jedna Guča „otišla u istoriju”, da se o njoj priča do naredne godine, kada će na red doći i 58. izdanje dragačevsk­og Sabora trubača.

I ovoga puta su među najbrojnij­im gostima bili stranci, iz Nemačke, Francuske, Češke, Italije..., pa tako Nemac Leon Viber otkriva zašto je ovo „festival koji se ne sme

propustiti”. - Mnogi koji iz Nemačke putuju u Francusku, Italiju ili Srbiju u hotelima imaju iste uslove, onda zašto putovati? Kada negde putujete, najbolje je da kroz neku porodicu upoznate srpske običaje, kuhinju, kafu, doručak i onda ste u srcu Guče - navodi nemački turista.

Mnogi od turista koji su se odlučili da posete

Sabor u Guči iskoristil­i su priliku da obiđu i Zlatibor, ali i okolna mesta. Zbog popunjenih kapaciteta, a prema rečima Vukašina Dramlića, direktora Turističke organizaci­je „Dragačevo” Guča, intenzivno se radi na poboljšanj­u uslova privatnog smeštaja. - Imaju neko predubeđen­je drugačije, ali se posle našeg gostoprims­tva to odmah promeni i svidi im se privatni smeštaj i u domaćinstv­ima kod naših ljudi - navodi Dramlić.

Očigledno je da je Sabor u Guči postao nešto što se ne sme zaobići u turističko­j ponudi Srbije. Ove godine je orkestar Bojana Krstića iz Vladičinog Hana proglašen za pobednika 57. dragačevsk­og Sabora trubača, a poslednje veče, pred oko 40.000 posetilaca, zatvorili su Goran Bregović i legendarno „Bijelo dugme”.

 ??  ?? Opuštena atmosfera
Kakav je to Sabor bez piva?! Obavezna koreografi­ja pod šatrama
Ništa bez prasića
Opuštena atmosfera Kakav je to Sabor bez piva?! Obavezna koreografi­ja pod šatrama Ništa bez prasića

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia