Alo!

imate stomak ka kilograma

-

Oblik: Jastučići sa obe bočne strane posledica su ljubavi prema alkoholu i slatkišima, ali i preteranim sedenjem i konzumiran­jem šećera i rafinirani­h ugljenih hidrata kao što su kolači, torte, beli hleb, testenina i pirinač.

Rešenje: Ne morate krenuti u teretanu, ali potrebne su vežbe u vidu dugih šetnji, čučnjeva, sklekova i iskoraka. Promenite ishranu i izbacite alkohol i videćete promenu.

Uvrstite u ishranu jaja, meso, povrće, koštunjavo voće poput oraha i lešnika, ribu.

Oblik: isturen, nadut i tvrd u području pupka, a stvorili su ga hronični stres, preskakanj­e obroka, previše kafe, nezdrava hrana, kao što su grickalice, pržena hrana i gazirana pića.

Rešenje: Aktivirajt­e se, ali ne preterujte, jer previše kardio vežbi može povećati nivo kortizola. Umesto toga, radite istezanje, idite u duge šetnje, u teretanu i najvažnije opustite se, pogotovo pre spavanja. To može uraditi dubokim disanjem, dugom kupkom u kadi, meditacijo­m, konzumiran­jem najviše dve šolje kafe na dan, a pred spavanje popijte čaj od kamilice, koji utiče na nivo opuštenja. Magnezijum je poželjan, jer umiruje organizam, a ima ga u zelenom povrću, pšeničnim mekinjama i orašastim plodovima. Potrudite se da se ranije ušuškate u krevet, jer san obezbeđuje proizvodnj­u leptina, hormona koji reguliše apetit i metaboliza­m.

Stomak ne raste samo od prekomerno­g konzumiran­ja hrane već i usled velikog stresa, mnogo slatkiša ili navike da vam guza bude zalepljena za stolicu ceo dan

 ??  ?? Utorak, 15. avgust 2017.
Utorak, 15. avgust 2017.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia