Alo!

Neka se plaše Rusi!

- Piše: V. ZOGOVIĆ vladimir.zogovic@alo.rs

Krasnodar je sve bliži i bliži.

Meč sezone za Crvenu zvezdu igraće se za dva dana u Rusiji, u okviru plej-ofa za Ligu Evrope, a ono čime crveno-beli mogu da se pohvale posle dugo vremena jeste da imaju pakleni napadački tandem.

Aleksandar Pešić i Ričmond Boaći pekli su zanat u inostranst­vu, a fudbalsko vaskrsnuće doživljava­ju ove sezone u dresu najtrofejn­ijeg srpskog kluba. Dvojica golgetera dele minutažu kako u Superligi, tako i u evropskim kvalifikac­ijama, a do sada su zajedno postigli 13 golova.

Nakon epizoda u Italiji i Francuskoj Pešiću ne predstavlj­a nikakav problem da deli minutažu sa sjajnim fudbalerom iz Gane.

- Sve za dobrobit Crvene zvezde! Nemam problem što ja i Boaći delimo minutažu. Mogu samo da kažem da nas dvojica odlično sarađujemo i da smo se sjajno uklopili. Evo, protiv Bačke smo prvi put zaigrali zajedno i sigurno će opet biti prilike da budemo u startnoj postavi. Svi u timu smo ovde zbog zajedničko­g cilja, a to je osvajanje duple krune i plasmana u grupnu fazu Lige Evrope - ističe Pešić za „Alo!”.

U domaćem šampionatu ređaju samo pobede. U evropskim kvalifikac­ijama ne znaju za poraz, ali sada sledi najteži ispit protiv Rusa...

- Zasluženo smo u plej-ofu. Ni najveći optimisti nisu očekivali pobede nad Spartom u obe utakmice. Dva puta smo savladali ekipu koja je duplo skuplja od nas i to nam sa pravom daje nadu da možemo da prođemo Ruse. Samopouzda­nje raste kada se pobeđuje, ali moramo da zadržimo taj kontinuite­t - dodao je nekadašnji golgeter Tuluza i Atalante.

Crveno-beli deset godina nisu igrali u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja. - Zvezda je najveći klub na Balkanu i po renomeu zaslužuje da igra svake godine u Evropi. Svesni smo koliko bi to značilo za nas, klub i navijače, koji su nam bili vetar u leđa i u prvenstvu, i u kvalifikac­ijama.

Nadam se da će tako biti i u nastavku sezone - zaključio je

Pešić.

učinak u sezoni 2017/18.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia