Alo!

Ničije odsustvo nije nenadoknad­ivo!

MOKA SLAVNIĆ ZA ALO! O IZMENJENOM SASTAVU „ORLOVA” NA EP:

-

U sklopu priprema za predstojeć­i Evrobasket (31. avgust - 17. septembar) košarkaši Srbije osvojili su „Trofej Beograda“savladavši Grčku i Crnu Goru. Za razliku od prošle godine, kada je ekipa Aleksandra Đorđevića osvojila srebro u Riju, nekoliko standardni­h igrača neće biti u timu zbog povreda, odnosno otkaza, pa se nameće pitanje koji su dometi izmenjenog sastava.

Po mišljenju Zorana Slavnića, nijedno odsustvo nije nenadoknad­ivo.

- Nijedno odsustvo nije nenadoknad­ivo, mi smo tako navikli. Pretpostav­ljam da bismo sa tim igračima bili jači, ali ova ekipa ne sme da zavisi od učešća pojedinaca. Bože moj, evo i Španci su ostali bez Ljulja. Nemam želju da sudim Jokiću, pametni su već formulisal­i, ili osećaš, ili ne osećaš, ili razmišljaš svojom glavom, ili glavom menadžera - počinje priču za „Alo!“legendarni Moka.

On smatra da je u timu stvorena dobra hemija i da će na svakom narednom meču različiti košarkaši davati doprinos.

- Teško je izdvojiti pojendica kada u reprezenta­ciji dominira timski duh. Očekujem da se iz utakmice u utakmicu pojavi novi košarkaš koji će dati veći doprinos nego onaj na prošlom meču. Ne bih nikoga da opterećuje­m, ali na osnovu ove dve prethodne utakmice protiv Grčke i Crne Gore, mislim da ćemo se prošetati do zlata - dodao je šampion Evrope sa Jugoslavij­om iz 1973, 1975. i 1977. godine.

Bez obzira na sve poteškoće sa kojima se susreće stručni štab, Moka nema dilemu da je ovaj tim kadar da ide do samog kraja.

- Treba biti opušten. Ne priznajem nikakve pritiske, ako je mentalni sklop na nivou vrhunskih igrača, borićemo se za prvo mesto, u suprotnom ne treba da žalimo ako nismo taj kalibar. Igramo atraktivno, šut nam ide bolje nego što sam očekivao i čini mi se da sve ide po planu. Bogdanović se istakao. Polažemo veliku pažnju na odbaranu, što nije mnogo interesant­no navijačima, ali je korisno. Nadam se da ćemo istrpeti naše kreativce i individual­ce, da će nam napad biti dovoljan za prvo mesto, bez obzira na greške u defanzivi - zaključio je Moka.

 ??  ?? Oni su posmatrali meč protiv Crne
Gore sa klupe Ljut na Čelsi:
Košta Srbija uvek kandidat za najsjajnij­e odličje I ja hoću kod Zmaja u goste!
Zoran Slavnić
ALO! SUNČICA:
Oni su posmatrali meč protiv Crne Gore sa klupe Ljut na Čelsi: Košta Srbija uvek kandidat za najsjajnij­e odličje I ja hoću kod Zmaja u goste! Zoran Slavnić ALO! SUNČICA:

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia