Alo!

ronaldo PODIVLJAO!

Superstar Real Madrida dobio pet utakmica suspenzije jer je gurnuo sudiju zbog drugog žutog kartona

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Gubio je Kristijano Ronaldo tokom karijere živce, svađao se sa protivnici­ma, čak i psovao publiku, ali nikada, do meča sa Barselonom, nije gurnuo sudiju! U prvoj utakmici Superkupa Španije, odigranoj u nedelju uveče (Madriđani slavili sa 3:1, revanš se igra u sredu) na „Nou Kampu”, as Real Madrida je totalno izgubio kompas, odgurnuvši glavnog arbitra Rikarda Bengoečeu, koji mu je prethodno dao crveni karton zbog simuliranj­a.

A šta je zapravo iznerviral­o Ronalda? Luis Suarez je 15 minuta pre kraja utakmice pao u duelu sa golmanom Navasom, a sudija je naseo na njegovo simuliranj­e i praktično poklonio Barsi penal, Mesi je bio strelac. E, onda je Ronaldo učinio sličnu stvar, samo što je u njegovom padu u kaznenom prostoru Barselone bilo čak i kontakta sa golmanom, doduše, verovatno nedovoljno­g za sviranje penala, a sudija je odlučio da mu

zbog simuliranj­a da drugi žuti, odnosno crveni karton. Portugalcu je pao mrak na oči, jurnuo je za sudijom i gurnuo ga s leđa, igrao se 82. minut. Po

pravniliku Primere, za „blaže nasilje nad sudijom” (guranje, hvatanje za ruku i drmanje) sledi kazna između četiri i 12 mečeva zabrane. Tako su sudija i delegat uneli u zapisnik, ali je najbolji fudbaler sveta ipak izbegao najgori scenario disciplins­ka komisija Primere ga je kaznila sa pet mečeva suspenzije!

- Kada sam mu pokazao crveni karton, igrač (Ronaldo, prim. aut.) me je blago odgurnuo, pokazavši negodovanj­e - napisao je sudija Bengoečea u zapisniku.

 ??  ?? Trenutak
kada Ronaldo gura sudiju
Trenutak kada Ronaldo gura sudiju
 ??  ?? Kristijano je posle gola opet pokazao
mišiće Barsinim fanovima
Sudija mu nije oprostio simuliranj­e
Kristijano je posle gola opet pokazao mišiće Barsinim fanovima Sudija mu nije oprostio simuliranj­e
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia