Alo!

Drama! Skočio sam na njega i oteo mu pištolj! Svi smo se sledili, legli smo na pod, bacio je džak preko šaltera i naredio zaposlenim­a da ubacuju novac, vikao je: ‘Krupno, krupno‘

- Redakcija@alo.rs

Pišu: C. M. - E. A.

Bivši policajac Zoran Petrović, sada uspešni biznismen, sprečio je razbojnika Slobodana Filića (36) da opljačka Halkbanku u Jagodini u četvrtak oko 9.15. On se hrabro bacio na razbojnika, savladao ga i predao policiji.

- Razbojnik sa fantomkom na glavi i rukavicama na rukama, u kojima je držao pištolj i džak, upao je iznenada u banku i počeo da viče. Službenici i klijenti

banke su ga poslušali i legli na pod, ja nisam, već sam iskoristio trenutak njegove nepažnje, skočio, izbio mu pištolj iz ruke i savladao ga, a on je bio potpuno iznenađen mojim postupkom - rekao je skromno Petrović.

Prema priči zaposlenih, Halkbanka je nedavno ukinula obezbeđenj­e, tako da je razbojnik lako ušao u banku.

- Počeo je da viče i mlatarao je pištoljem. Svi smo se sledili, legli smo na pod, bacio je džak preko šaltera i naredio zaposlenim­a da ubacuju novac, vikao je: „Krupno, krupno!“Tresli smo se od straha, jer je razbojnik šetao po banci i plašio nas pištoljem. U trenuktu kada je bio okrenut leđima, Zoran je skočio na razbojnika, izbio mu pištolj iz ruke i savladao ga, sve je bilo kao u filmu. Pištolj je odleteo do jedne od službenica. Pozvali smo policiju i tako je razbojnik uhapšen - kažu iz te banke.

Kako „Alo!” saznaje, uhapšeni Filić je na saslušanju u policiji rekao da mu je novac od pljačke trebao kako bi vratio kockarski dug. On radi kao prodavac na pijaci.

Uhapšeni ima kriminalnu prošlost, a određeno mu je zadržavanj­e do 48 sati.

radnici

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia