Alo!

BRAVO ZA BEOGRAĐANE!

- Piše: RADMILA BRIZA radmila.briza@alo.rs

Ipak smo bili humani! Iako je pre samo nekoliko dana situacija u vezi sa rezervama krvi u Beogradu pretila da zaustavi program operacija u našim zdravstven­im ustanovama, posle apela građanima da dođu i daju krv koji je „Alo!“objavio pre pet dana stanje se dosta popravilo!

U Institutu za transfuzij­u krvi Srbije kažu za „Alo!“da je prethodnih dana odziv građana u akcijama davanja krvi bio značajno bolji, tako da u ovom trenutku nema odlaganja operacija. Prema istim informacij­ama, nedostajal­e su sve negativne krvne grupe - A, AB, B,O, a od pozitivnih A i nulta. Ipak, apel davaocima i dalje je na snazi.

- Zahvaljuje­mo se svima koji su dali krv i pozivamo građane da nastave to da rade kako bi rezerva krvi bila optimalna. Građnai krv mogu da daju u Institutu za transfuzij­u krvi Srbije, od sedam do 19 časova, subotom od osam do 15 sati, u Urgentnom centru od devet do 16 časova, osim nedeljom, kao i ekipama Instituta na terenu u Beogradu i u centralnom regionu Srbije - kaže za „Alo!“Gordana Antuljesko­v iz tog instituta i dodaje da je od juče ujutru odziv građana da daju krv fantastiča­n i nema nikakve opasnosti od odlaganja operacija.

- Neophodno je da nastavimo ovim tempom. Potrebno je da 250 do 300 građana dnevno da krv.

U Kliničkom centru Srbije kažu za „Alo!“da je kod njih „redovna situacija“, da nema nikakvih problema kada je reč o snabdevanj­u krvlju i da dnevno urade oko 160 operacija.

„Moramo da nastavimo ovim tempom. Potrebno je da 250 do 300 građana dnevno da krv kako bi se stanje održalo“, kažu u Institutu za transfuzij­u

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia