Alo!

Srbija bez raduljice na Evrobasket­u!

Centar kineskog kluba Đangsu Dragonsa zbog povrede će morati na operaciju kolena, pa će propustiti šampionat Starog kontinenta

- Piše: K. BESAROVIĆ konstantin.besarovic@alo.rs

Košarkaška reprezenta­cija Srbije otputovala je na turnir u Hamburg bez centra Miroslava Raduljice, koji će zbog povrede kolena propustiti Evropsko prvenstvo.

Vest da je Raduljica, koji će morati da se podvrgne operativno­m zahvatu, otpao sa spiska putnika za šampionat Starog kontinenta predstavlj­a novi veliki hendikep za selektora Sašu Đorđevića. Podsetimo da on već odranije nije mogao da računa na Miroslava Jokića, koji je prednost dao pripremama za novu NBA sezonu, te povređenog Nemanju Bjelicu, a pod velikim znakom pitanja je i nastup Marka Simonovića, zbog neugodne ozlede šake.

Od centara su kao kandidati za nastup na šampionatu Evrope sada ostali Bobi Marjanović, Ognjen Kuzmić, Vladinir Štimac i Nikola Milutinov, a ostaje da se vidi da li će svi oni biti među 12 putnika na Evrobasket.

Probleme sa povredama imaju i Miloš Teodosić i Nemanja Nedović, ali se očekuje da će oni biti spremni za šampionat. Reprezenta­cija Srbije će na turniru u Hamburgu odmeriti snage sa selekcijam­a Poljske, Rusije i domaćina Nemačke, što će svakako biti dobra provera trenutne uigranosti „orlova”.

- Očekivanja su, pre svega, da sa ovog turnira u Nemačkoj izađemo bez povreda. Sada smo u situaciji koja nije prijatna, ali tako je. Raduljica, nažalost, više neće biti deo ekipe ovog leta. Teodosić je ostao u Beogradu da odradi poslednji deo tog programa, koji ima još tri dana. Priključić­e nam se od ponedeljka u Atini i očekujem da će za pet-šest dana biti onaj pravi. Takođe, i Unikaha zahteva od Nedovića da se pojavi na kontroli, tako da ni on neće putovati sa nama. Moramo da idemo dalje i da tražimo našu igru i bez igrača koji nisu tu - naglasio je Đorđević.

On tvrdi da problemi sa povredama neće uticati na ambicije Srbije na Prvenstvu Evrope.

- Ambicije su nam uvek velike. Ne smemo da bežimo od toga.

Imamo kvalitet, dobre igrače, koji su izuzetno takmičarsk­i raspoložen­i, one koji su izuzetno napredoval­i. Prema tome, na nama je da pokažemo vrednost i kvalitet u bilo kojem sastavu. Dok god idemo na velika takmičenja, nama će medalja uvek biti cilj, bez obzira na sve.

Selekor očekuje da će njegovi izabranici pružiti kvalitetnu igru u Nemačkoj.

- Ostali igrači treniraju odlično i zato očekujem jednu dobru i snažnu Srbiju. Na ovom turnriru nas čekaju interesant­na Poljska, pa i Nemačka, ali na nama je sada da se okrenemo sami sebi - poručio je Đorđević.

Posle turnira u Hamburgu reprezenta­tivci Srbije putuju u Atinu na „Akropolis kup”, na kojem će od 23. do 25. avgusta igrati još i Grčka, Italija i Gruzija.

 ??  ?? Povreda jača od želje da zaigra na Prvenstvu Evrope: Miroslav
Raduljica
Povreda jača od želje da zaigra na Prvenstvu Evrope: Miroslav Raduljica
 ??  ?? Optimista i pored problema: Saša
Đorđević
Optimista i pored problema: Saša Đorđević
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia