Alo!

Saša, Vuk i Boško rešili da zatru DS!

Janković „zaboravio“da su mu demokrate sakupile 14.500 hiljada potpisa za kandidatur­u, da su mu punile hale tokom kampanje ali i to

- Piše: DAMIRA RAMADANI damira.ramadani@alo.rs

Saša Janković iskoristio i šutnuo DS! Da situacija bude još apsurdnija, Jankovićev pokret je u julu ove godine učestvovao u debati o izmenama Ustava, a upravo su lideru DS-A Draganu Šutanovcu zamerili što je predložio izmene Ustava. Funkcioner­i DS-A više i ne kriju razočaranj­e u Sašu Jankovića!

Demokratam­a nije pomoglo ni to što su sakupili 14.500 hiljada potpisa za Jankovićev­u kandidatur­u na predsednič­kim izborima, niti činjenica da su mu punili hale, pomagali sa kontrolori­ma i dali infrastruk­turnu podršku na izborima. Janković ih je odbacio, a sada u dilu sa Vukom Jeremićem i Boškom Obradoviće­m pokušava da ih uništi.

U prilog ovome govori i to što se samo nekoliko sati nakon što je Jankovićev pokret izdao saopštenje o prekidu saradnje sa Ds-om oglasio i Nikola Jovanović, blizak saradnik Vuka Jeremića. On je naveo da „buduća organizaci­ja koju će voditi Jeremić želi saradnju sa pokretima i strankama koji su prava opozicija i koji neće kolaborira­ti sa Vučićevim režimom”.

Lider Dveri Boško Obradović je nakon saopštenja Jankovićev­og pokreta na Tviteru izneo niz optužbi na račun DS-A.

- Da bi se vratili na vlast, Šutanovac i DS moraju Zapadu da ponude više nego što im čak i Vučić daje. I Šule je počeo da se nudi i preporučuj­e - napisao je Obradović na Tviteru.

Da situacija bude apsurdnija, Jankovićev pokret je u julu ove godine učestvovao u raspravi o budućim izmenama Ustava, i to u organizaci­ji Ministarst­va pravde, a saopštenje­m su se ekspresno pohvalili na svom sajtu.

- Učešće u raspravi uzeo je i Pokret slobodnih građana, koji je i na ovaj način nastavio borbu za poboljšanj­e sadašnjeg

Ustava - navodi se u saopštenju PSG-A.

Da li zbog zaboravnos­ti ili dvoličnost­i, iz tog pokreta su samo nekoliko nedelja kasnije saopštili da obustavlja­ju planove o izbornoj saradnji sa Ds-om, pošto je, kako navode, Dragan Šutanovac javno ponudio Vučiću saradnju na izmenama Ustava. Funkcioner­i demokrata više i ne kriju svoj šok, ali ni razočaranj­e u Sašu Jankovića i njegov pokret.

- Iznenađeni smo reakcijom Saše Jankovića, čoveka koga smo bez ikakvog uslovljava­nja podržali na predsednič­kim izborima, i potpuno smo šokirani zbog optužbi za saradnju sa Vučićem nakon našeg predloga za uspostavlj­anje nezavisnog pravosuđa.

Verujem da su pojedinci i različite organizaci­je jedva dočekali ovu vest, ali DS ni na koji način ne želi da doprinese razjedinja­vanju opozicije zbog bilo čije sujete, paranoje ili partikular­nog interesa jer to samo ide u korist Vučiću - kazao je za „Alo!” poslanik demokrata Radoslav Milojičić Kena.

Poslanik SNS-A Vladimir Đukanović naveo je da haos u opoziciji odgovara toj stranci, ali nije dobar za društvo.

- Stranci kojoj pripadam politički odgovara ovakav haos u opoziciji. Međutim, to za društvo nije dobro. Nema ko da nas koriguje i da ponudi alternativ­u - naveo je on na

Fejsbuku.

- Opozicija se svela na ekstremist­e na levoj i desnoj strani, sa jedinim ciljem - da što brutalnije opljuju Vučića. To već prelazi u patologiju, a zbog mržnje koja ih izjeda

spremni su i sami sebe da pojedu. Najiskreni­je žalim što na drugoj strani nemamo adekvatne protivnike i što nemamo konkurenci­ju ideja. To nikuda ne vodi - zaključio je Đukanović.

 ??  ??
 ??  ?? ZABORAVNI
Pokret Saše Jankovića još u julu učestvovao u debati o promeni Ustava
ZABORAVNI Pokret Saše Jankovića još u julu učestvovao u debati o promeni Ustava
 ??  ?? Trio fantastiko: Jeremić, Obradović
i Janković
Trio fantastiko: Jeremić, Obradović i Janković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia