Alo!

dečje bolesti opozicije

-

Š teta za Srbiju je u tome što je od Miloševića (Nikole) do „novog lica“na političkoj sceni - Saše Jankovića, prošlo bar 20 godina, a da neke dečje bolesti, za koje smo mislili da su iskorenjen­e, i dalje haraju.

P oruka Saše Jankovića ne samo Šutanovcu i demokratam­a već i drugima kojima su bliska njihova uverenja jeste da kreće u radikalno suprotstav­ljanje aktuelnoj vlasti, izbegavaju­ći bilo kakav „hod kroz institucij­e“. A ko hoće drugačije - Vučićev je saradnik.

Č ovek koji je godinama bio institucij­a (ombudsman), boreći se za zdravlje i efikasniji rad svih drugih institucij­a u interesu građana, danas je njihov protivnik. Raskida savez u čijoj je organizaci­ji (a možda i reputaciji) dobio zavidnih 16 odsto glasova na predsednič­kim izborima samo zato što je tek najavila da će jednoj institucij­i (parlamentu) poslati predlog ustavnih promena.

D emokratska stranka je, tako, u trenutku postala sumnjiva opozicija, Vuk Branković u najavi, i tog će se imidža teško otresti. Naročito u ekstremnim opozicioni­m krugovima dvojke.

O pozicija je ovim najnovijim raskolom poslala još jednu poruku - da je veoma daleko od bilo kakvog zajedničko­g plana i dogovora i, što je još pogubnije za njene izglede, da je bez politike ili bar ideje kojom bi mogla da ugrozi pozicije

Vučića i Srpske napredne stranke.

A ima viška surevnjivo­sti, liderskih kalkulacij­a i nerealnih ambicija, baš kao i mnogi već pomenutih 90ih godina. Ako je tako već sada, čega ćemo se još nagledati do izbora? Piše: Dr Orhan Dragaš, direktor Međunarodn­og instituta za bezbednost

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia