Alo!

Živim za dan kada će mi reći: on je ubica!“„

- Pišu: E. S. - E. A. redakcija@alo.rs

Beogradska policija je tokom potrage za ubicom radnice pumpe „Nis” Kristine Kaplanović (19), koja je u maju ove godine usmrćena u oružanoj pljački u Velikom Mokrom Lugu u Beogradu, privela mladića M. S. (35), za koga postoje indicije da ima saznanja o ubistvu.

Naime, M. S. je priveden u sredu uveče i on je inspektori­ma govorio o svojim saznanjima. Prema nezvanični­m podacima, do zaključenj­a ovoga broja on nije imao status osumnjičen­og, ali je zadržan u policiji do 48 sati. - Taj mladić koji je priveden na informativ­ni razgovor samo je jedan u nizu sa kojim policija razgovara na temu ubistva. Na saslušanja je do sada privedeno desetak ljudi za koje je postojala indicija da nešto znaju o Kristinino­m ubistvu. Za njega su postojale indicije da zna nešto više i pošto je istraga u toku, o tome se trenutno ne može pričati - rekao je naš sagovornik blizak istrazi i dodao da je privedeni ipak tražio advokata i da je već osuđivan za razbojništ­vo.

Prema njegovim rečima, policija intenzivno traga za osobom koja je tokom pljačke usmrtila Kristinu i bilo bi neozbiljno licitirati vremenom kada će pronaći osumnjičen­og.

- Slučaj je otvoren i na njemu se intenzivno radi. Prate se svi relevantni tragovi i proveravaj­u operativne informacij­e. Sumnjamo da je pokušaj pljačke i ubistvo izvršio narkoman, ali to će dalja istraga potvrditi ili demantovat­i - rekao je naš sagovornik blizak istrazi.

S druge strane, porodica nesrećne devojke vest o privođenju je doživela kao potvrdu da policija i dalje traga za Kristinini­m ubicom.

- Šta da kažem, na trenutak sam mislio da je ceo slučaj stao, kada se u medijima pojavila informacij­a da je u policiji neko ko možda zna nešto više. Ta činjenica govori da policija radi svoj posao i traga za ubicom naše ćerke - u dahu je rekao Stanislav Kaplanović, otac ubijene devojke.

Prema njegovim rečima, pored tuge i bola koji osećaju za ubijenom ćerkom, teško im pada nei-

zvesnost i neznanje da li je prava osoba otkrivena.

- Nekako živimo. Kako, to mi sami znamo. Živimo za dan kada će nas policija obavestiti: „Imamo čoveka koji vam je usmrtio ćerku!” Ovako se samo štrecnemo kada nekog privedu i ubi nas neizvesnos­t da li je to on. Nama ostaje samo da se nadamo da će policija pronaći tu osobu koja nam ubi dete i da će on odgovarati za ono što je učinio. Šta nam drugo preostaje... - sa uzdahom je ispričao Stanislav Kaplanović, otac ubijene devojke.

Podsećamo, Kristina Kaplanović

je teško ranjena 25. maja uveče na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu. U momentu pljačke je radila sa dvojicom kolega, a u kasi je bilo svega 10.000 dinara. Njih troje su se sklonili u stranu čim su videli razbojnika s pištoljem, jer imaju direktivu firme da u takvim slučajevim­a bez opiranja predaju sav novac. Međutim, napadač je gurnuo jednog mladića i pištolj je odmah opalio, jer je bio napunjen i repetiran. Metak je pogodio Kristinu u potiljak i razneo joj mozak. Kada je pala, oblivena krvlju, napadač nije ni pokušao da uzme novac.

Pored tuge i bola koji osećaju za ubijenom ćerkom, roditeljim­a teško pada neizvesnos­t i neznanje

da li je prava osoba otkrivena

 ??  ?? Na radnom mestu ubijena radnica Kristina Kaplanović
Na radnom mestu ubijena radnica Kristina Kaplanović
 ??  ?? Otac očajan zbog gubitka ćerke Kristine Kaplanović
Igor ostao bez devojke i nalazi se u teškom stanju
Otac očajan zbog gubitka ćerke Kristine Kaplanović Igor ostao bez devojke i nalazi se u teškom stanju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia