Alo!

Mesi ostao sam u špicu

Nakon prelaska Nejmara u PSŽ povredio se Suarez, pa Katalonci žele da dovedu Kutinja i Dembelea

- Piše: K. BESAROVIĆ konstantin.besarovic@alo.rs

Da nevolja nikad ne dolazi sama pokazuju dešavanja u ne tako davno najboljem evropskom klubu - Barseloni. Tim sa „Nou kampa” je za kratko vreme ostao bez dva člana moćnog napadačkog trija - Nejmara i Suareza, pa je veliki Leo Mesi ostao sam u špicu, odnosno bez kvalitetni­h saradnika sa kojima bi mogao uspešno da ugrožava protivničk­e mreže.

Barselona je ne samo poražena u dva meča Superkupa Španije već je i ponižena od najvećeg rivala, Reala, što je otvoreno priznao Đerar Pike, čovek iz čijih se usta teško mogu čuti lepe reči za „kraljevski klub”.

- Prvi put sam se u karijeri osećao nemoćno u utakmici sa Realom. Nismo u najboljem trenutku, ni kao ekipa, ni kao klub. To je dug proces i možemo da napredujem­o. Moramo da budemo složni i da idemo napred - poručio je Pike.

Barselona je prošlu sezonu završila mršavo, osvojivši samo Kup Kralja. U Primeri i Ligi šampiona su morali da gledaju trijumf omraženog madridskog rivala, pa je planirano da se pod vođstvom novog trenera Ernseta Valverdea ponos Katalonije ponovo vrati na vrh. Pravi šok predstavlj­ao je odlazak Nejmara u PSŽ za rekordnih 222 miliona evra, čime je načet trio, koji je posle odlaska kreatora igre Ćavija bio najzaslužn­iji za uspehe tima na domaćoj i međunarodn­oj sceni. Na revanšu s Realom u Superkupu Suarez je povredio koleno, zbog čega će pauzirati najmanje mesec dana, što predstavlj­a novi veliki udarac za klub.

Iako nisu klasični špic igrači, brzonogi i spretni dribleri Mesi, Nejmar i Suarez proteklih sezona su predstavlj­ali verovatno najbolji napadački trio u svetu. Sada je, bar za određeno vreme, na sceni ostao samo Mesi, kome bi u narednim susretima u napadu trebalo da pomažu neafirmisa­ni igrači Delofeu i Pako Alkasar.

U Barseloni su se upalile lampice jer je svima jasno da bez hitnih adekvatnih pojačanja u ofanzivnoj liniji klub ne može da konkuriše za trofeje. Kao rešenja se najavljuju kreator igre Liverpula Felipe Kutinjo, koji se vrlo uspešno ubacuje u sam špic, te brzonogo krilo dortmudske Borusije Osman Dembele. Iako sadašnji klubovi ne žele da ih puste, oni žele da promenene sredinu, a adut Barselone u pregovorim­a je veliki novac zarađen od prodaje Nejmara.

Generalni menadžer Barselone Pep Segura tvrdi da će posao biti uspešno okončan za nekoliko dana.

- Moramo da pomognemo ekipi pojačanjim­a, a Dembele i Kutinjo će doći u narednih nekoliko dana. Razgovaram­o sa njima o uslovima, vrlo su blizu dolaska - rekao je Segura za špansku televiziju.

Ostaje da se vidi hoće li Mesi dobiti nove prave saradnike u napadu jer ni on, ipak, ne može sve sam u

Barseloni.

 ??  ?? Čeka nove saradnike u napadu:
Mesi Povreda u nezgodan
čas: Suarez
Rešenje za probleme Barselone:
Kutinjo
Čeka nove saradnike u napadu: Mesi Povreda u nezgodan čas: Suarez Rešenje za probleme Barselone: Kutinjo
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia