Alo!

Ajmo, ajde, svi u napad!

- Kolja Besarović novinar

M ogu li večiti rivali u revanš mečevima plej-ofa sa Krasnodaro­m i Videotonom da obraduju svoje navijače, ali i sve srpske ljubitelje fudbala i izbore plasman u Ligu Evrope?

I ako ni Zvezda ni Partizan u prvim utakmicama nisu uspeli da ostvare pobede i u revanše ne ulaze kao favoriti, oba beogradska kluba još imaju realne šanse da nadoknade propušteno i eliminišu rivale iz Rusije, odnosno Mađarske.

C rveno-beli će uz podršku prepune „Marakane” juriti minus od jednog pogotka iz Krasnodara, sa nadom da će se dva postignuta gola u prvom susretu na kraju ispostavit­i kao kapital presudan za prolaz u grupnu fazu drugog po vrednosti evropskog klupskog takmičenja. Za razliku od komšija, crno-beli, posle uspavanke bez golova u prvoj utakmici u Humskoj, u Mađarskoj ne moraju da jure zaostatak, ali imaju imperativ da zatresu mrežu rivala ukoliko žele da remijem ili pobedom vrate milo za drago klubu koji ih je 1984. eliminisao iz tadašnjeg Kupa UEFA.

J asno je da oba naša tima imaju izuzetno teške zadatke i da im je za uspeh u odlučujući­m duelima potrebna hrabrost, pamet i, naravno, određena doza sportske sreće. I Zvezda i Partizan moraju igrati ofanzivno kako bi postigli pogotke, ali istovremen­o moraju biti mudri, odnosno uspešni u odbrani pošto će i protivnici vrebati njihove greške.

Z a posrnuli srpski fudbal bi bio uspeh ukoliko jedan, a pogotovo ako oba beogradska kluba eliminišu predstavni­ke zemalja koje mnogo više ulažu ovaj sport. Nadamo se da će i Zvezda i Partizan dati sve od sebe da nas obraduju.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia