Alo!

Hoće da očerupaju šuleta!

-

Jeremić i Janković krenuli su u pohod na birače DS-A i okrenuli leđa Evropskoj uniji! U Srbiji je na pomolu nova ultranacio­nalistička koalicija koju će predvoditi Vuk Jeremić, Saša Janković i Boško Obradović. Sastanak opoziciona­ra sa izvestioce­m Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalister­om propao je i pre nego što je počeo, saznaje “Alo!” iz dobro obavešteni­h izvora bliskih opoziciji.

- Jeremić i Janković neće prisustvov­ati sastanku kod Dejvida Mekalister­a, koji treba da se održi u četvrtak i na taj način će poslati jasnu poruku Evropskoj uniji da ih ne zanima. Njihov cilj je da nateraju DS da samostalno izađe na izbore u Beogradu i da se biračko telo koje ta stranka ima podeli navodi naš izvor i dodaje da proevropsk­a opozicija u Srbiji ima sve manje šanse da opstane.

- Kod Mekalister­a idu Saša Radulović, Čedomir Jovanović, Dragan Šutanovac i najverovar­tnije lider SDS-A Boris Tadić. Crvena linija je na taj način jasno povučena i ostatak opozicije je rešen da Srbiju zaustavi na putu ka EU navodi naš izvor i dodaje da se od Jankovića to i očekivalo.

- Saša Janković je pun elana otišao u Brisel, jer je očekivao da dobije podršku i da se vrati kao novi lider opozicije. Međutim, tamo ga je sačekao hladan tuš. Od tada je Janković sve dalji od EU, a sve bliže desnici - navodi naš izvor i dodaje da Jeremić ne ide kod Mekalister­a jer na taj način želi da se dodvori Jankoviću.

- Vuk nikada nije ni bio popularan u EU, jer je još kao ministar zagovarao politiku koja je protivna evropskim integracij­ama. To je pokazao i tokom predsednič­ke kampanje i potpuno pukao na izborima - ističe naš izvor i dodaje da se ovakvim odlukama Jankovića i Jeremića najviše obradovao lider Dveri Boško Obradović.

- Kako stvari stoje, Srbija će dobiti novu ultranacio­nalističku koaliciju, a jedina brana tome bile su demokrate, koje će sada platiti najveću cenu. Janković i Jeremić žele da biračko telo DS-A u Beogradu rasparčaju i tu stranku ostave blizu cenzusa. Jeremić bi se na taj način osvetio demokratam­a što su ga izbacili iz stranke, a Janković bi do kraja realizovao svoj plan da iskoristi DS i da im otme glasače objašnjava naš izvor i dodaje da će na izborima u Beogradu opozicija izaći u nekoliko kolona. D. R.

 ??  ?? Ne treba im EU: Janković i Jeremić
Ne treba im EU: Janković i Jeremić
 ??  ?? Spremaju mu svilen
gajtan: Šutanovac
Spremaju mu svilen gajtan: Šutanovac

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia