Alo!

Saletova mašina melje!

Rvo je drugi tro”ej „orlova” ovog leta, a sledi izazov na „Akropolis kupu” od 2T. do 25. avgusta

- Piše: D. BOŠKOV dejan.boskov@alo.rs

Šest pripremnih utakmica, šest pobeda, drugi trofej ovog leta. Ovo je učinak košarkaške reprezenta­cije Srbije posle završenog Superkupa u Hamburgu. U duelu sa domaćom selekcijom Nemačke tim Aleksandra Đorđevića je slavio 56:87 (17:27, 17:17, 6:19. 16:24).

Protiv Nemaca, Đorđević nije računao na Marjanović­a, Jovića i Lazića (kao što je poznato, u Nemačku nisu doputovali ni Teodosić, Simonović, Raduljica i Nedović), pa su šansu da pokažu šta znaju dobili pre svih Stefan Birčević i Vladimir Štimac. Upravo je ovaj tandem nosio “orlove” tokom prvih deset minuta igre. Lako i brzo Srbija je stigla do ubedljive prednosti (20:13) uz po deset poena ovog tandema. Valja istaći i da su ih loptama hranili bekovi Micić i Milosavlje­vić, koji su već do šest minuta utakmice sakupili po tri asistencij­e.

Tandem

Birčević-štimac

nastavio je da rešeta i tokom druge četvrtine. Posebno je interesant­no da je naš centar pogodio i trojku sredinom druge deonice igre. Na kraju prvih 20 minuta igre Srbija je imala deset poena prednosti (44:34) uz 15 poena Štimca i 14 Birčevića. Tokom treće četvrtine na sceni smo videli i odličnu odbranu naših košarkaša. U nekoliko navrata Nemci nisu znali kako da izađu na kraj sa izabranici­ma Aleksandra Đorđevića. Pravili su korake, gubili lopte... A sa druge strane, Srbija je posle horoga Mačvana stigla i na

plus 20 (57:37). Saradnja Gudurića i Micića donela je i prvu prednost od preko 30 poena. Polaganjem naš plejmejker je doneo 84:53 na nešto više od 90 sekundi pre kraja meča.

Pravo iz Nemačke reprezenta­tivci će u Atinu, na “Akropolis kup”. Rivali su

Grčka, Gruzija i Italija.

 ??  ?? Najefikasn­iji protiv Nemaca: Stefan Birčević
Nemanja Nedović će biti u timu na „Akropolis
kupu“
Najefikasn­iji protiv Nemaca: Stefan Birčević Nemanja Nedović će biti u timu na „Akropolis kupu“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia