Alo!

Hvala, dobri ljudi!

za ”Znači mi puno to što dobijam poruke ozdravljen­je. Nadam se brzom oporavku”

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Košarkaška reprezenta­cija Bosne i Hercegovin­e uspela je da ostvari plasman u kvalifikac­ije za Mondobaske­t 2019. godine, i to bez svog vođe, trenera Duška Vujoševića.

Selektor BIH i legendarni strateg Partizana, iz poznatih zdravstven­ih razloga boravi u Beogradu, ali nastup svoje reprezenta­cije i odlučujuću pobedu nad Jermenijom gledao je iz bolničke postelje.

Na kraju, malo radosti i za Duleta, koji prolazi kroz teške ži- votne trenutke.

- Gledao sam utakmicu, naravno, i to s velikim emocijama. Jako sam srećan što je ovaj tim na vrlo teškom terenu i protiv reprezenta­cije koja ima tri igrača s američkim pasošem napravio podvig. Posebno bih pohvalio Bajramović­a, koji je u svoje majstorske i mirne ruke uzeo vruć krompir i isterao priču na najbolji mogući način - javio se Vujošević iz Beograda za „sportsport.ba”.

Bosna i Hercegovin­a je pod Vujoševiće­vom komandom ostvarila prvi cilj. - Igrači su u proteklom periodu radili s velikom strašću, koju su i meni usadili. Još pamtim utakmicu protiv Švedske, u kojoj smo mladalački i naivno napravili kiks u važnom momentu, jer nismo bili spremni na njihove provokacij­e, ali sve se završilo na najbolji način. Od ovoga svega sada treba napraviti kapital, odnosno zadržati ono što je zdravo i priključit­i još neke kvalitetne igrače. Važno je i da iza projekta stane država, što ovi momci zaslužuju. S određenim pojačanjim­a imamo šanse da izborimo plasman na Svetsko prvenstvo, ali ta pojačanja moraju opravdavat­i sam taj naziv. Tačnije, moraju biti po kvalitetu dobri, ali i ljudski i da daju svoj maksimum kada dođu.

Dotakao se i podrške koju mu pruža bosanskohe­rcegovačka javnost.

- Znači mi mnogo, verujte mi. Ja sam došao tu da predstavlj­am sebe i znao sam da će biti različitih reakcija, da ću biti primljen ovako i onako. Na našim prostorima je još takva situacija da se određene stvari gledaju s političkih i drugih percepcija, ali mene to ne interesuje. Važno mi je da budem u miru sa samim sobom.

Dodaje i da mu zdravstven­o stanje nije najbolje, ali veruje da će se izboriti sa teškom bolešću.

- Trebao bih ubrzo na ležanje u bolnicu, gde ću biti pod totalnom kontrolom i nadam se da ću se pod intenzivni­m tretmanima i jačim dozama antibiotik­a uz mirovanje izboriti sa teškom bolešću. Pametni ljudi kažu: „Od tuđeg dobra može da ti bude samo dobro, a od zla samo zlo“. Prema tome, bez obzira na političke igre, sa zajedništv­om i sa dovoljno ljubavi možemo napraviti velike stvari - poručio je Vujošević.

Bez obzira na političke igre, sa zajedništv­om

i sa dovoljno ljubavi možemo napraviti velike

stvari

 ??  ?? Iz postelje
gledao proboj BIH do kvalifikac­ija za SP: Duško
Vujošević
određena Uz
pojačanja reprezenta­cija
izboriti BIH će plasman
Svetsko na prvenstvo
Iz postelje gledao proboj BIH do kvalifikac­ija za SP: Duško Vujošević određena Uz pojačanja reprezenta­cija izboriti BIH će plasman Svetsko na prvenstvo

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia