Alo!

S verom u boga, do povratka na staze uspeha

Dva naša asa veruju da za sve što im se u karijeri dešava postoje pravi razlozi i spremni su za nove podvige

- Piše: K. BESAROVIĆ konstantin.besarovic@alo.rs

Dvojica velikih sportista i šampiona, Novak Đoković i

Emir Bekrić proživljav­aju slične probleme. Zdravstven­a situacija ih je privremeno udaljila sa terena, ali obojica veruju da uz strpljenje i veru u boga mogu da se vrate na staze uspeha.

Emir Bekrić je posle podviga na Svetskom prvenstvu 2013. godine u Moskvi, na kome je osvojio bronzanu medalju u trci na 400 metara sa preponama, zbog problema sa povredom bio prisilno odvojen od atletske staze. Sada pokušava da se vrati, radi sa novim trenerom Milošem Salaškim i ne gubi strpljenje i nadu. Naprotiv, u poruci koju je napisao na svom profilu na Instagramu Emir ističe da su mu problemi sa kojim se suočavao u protekle tri godine pomogli da postane bolji čovek.

- Hvala ti, bože! Hvala ti na najjedinst­venijem životnom iskustvu! Napravio si 2013. godine plan i posmatrao si me šta radim, kako se ponašam prema ljudima, da li negde grešim, kako podnosim to što si mi podario bronzu i još mnogo toga... Hvala ti što si mi pokazao kako izgleda slava, ali istovremen­o i kako izgleda muka koja je usledila posle nje... Hvala ti na svim životnim situacijam­a kroz koje sam prošao u protekle tri godine i kroz koje i dalje prolazim! Hvala ti na svim vrlinama koje sam stekao, koje su mi pomogle da spoznam sebe! Hvala ti na ovom procesu, što me učiš strpljenju! Hvala ti što postajem najbolja verzija sebe - napisao je Bekrić na svom profilu na Instagramu.

Ova Bekrićeva poruka oduševila je najboljeg srpskog sportistu Novaka Đokovića. On je u svom komentaru izrazio uverenje da bog uvek daje više onom koji je zahvalan na onome što već ima.

- Čestitam ti, Emire. Čestitam ti jer si ovim tekstom pokazao da si svestan suštine sreće i mira u životu, a to je zahvalnost. Bog uvek da više čoveku koji je zahvalan na onome što već ima. Za sve u životu postoji razlog. Hvala ti - napisao je nekada najbolji teniser sveta.

Novak se, inače, nakon uspeha koji su ga doveli na svetski vrh, u poslednjih godinu dana najpre suočio sa serijom slabijih rezultata, a zatim ga je na Vimbldonu savladala hronična povreda lakta, zbog koje će propustiti sve turnire do kraja 2017. Ipak, čovek koji je osvojio 12 grend slemova smatra da mu se sve ovo desilo s razlogom i najavljuje da će period odsustva sa terena iskoristit­i na najbolji način.

- Sve što se dešava, dešava se sa razlogom. Pokušaću da ovo vreme iskoristim na najbolji mogući način - sa svojom porodicom. Za oko mesec dana Jelena i ja ćemo uz božju pomoć opet postati roditelji. Izgleda kao da je ovo moralo da se desi i da je to bila božja poruka koja kaže „Sada je dosta“. Sve što mi se desilo, a bilo je mnogo lepih stvari u vezi sa tenisom i porodicom, može da potroši nečiju energiju. Na pozitivan način, ali vas ipak iscrpi - naglasio je Đoković.

 ??  ?? Nevolje ga učinile
boljim čovekom: Emir Bekrić
„Bog uvek daje više onom ko je zahvalan na onome što već ima“: Novak
Đoković
Nevolje ga učinile boljim čovekom: Emir Bekrić „Bog uvek daje više onom ko je zahvalan na onome što već ima“: Novak Đoković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia