Alo!

NAPALI SVOJU DRŽAVU DA SE DODVORE STRANCIMA!

Bivši šef srpse diplomatij­e Vuk Jeremić bez ikakvog objašnjenj­a napisao da je Srbija banana država

-

Opoziciona­ri u Srbiji listom su stali na stranu makedonsko­g premijera Zorana Zaeva! Vuk Jeremić, Saša Janković, Dragan Šutanovac i Bojan Pajtić u jeku diplomatsk­og rata koji se vodi na relaciji Srbijamake­donija stali su na stranu aktuelne vlasti u Makedoniji samo zato što mrze Vučića i žele da se dodvore svojim mentorima sa Zapada. I ne samo to, na taj način su direktno podržali makedonsko­g premijera, koji je naredio da se Srbi u Ambasadi u Skoplju špijuniraj­u, obećao Albancima da će Kosovo na mala vrata uvesti u Unesko i Srbiju stavio na listu zemalja koje su finansijer­i terorizma u svetu.

Bivši šef diplomatij­e Srbije Vuk Jeremić kaže da je povlačenje celokupnog osoblja ambasade iz Makedonije u Srbiju „diplomatsk­i diletantiz­am i šarlatanst­vo”.

- Šta god se desilo u Skoplju, povlačenje celokupnog osoblja ambasade je diplomatsk­i

diletantiz­am i šarlatanst­vo, svojstveno banana državama - naveo je Jeremić na svom Tviter nalogu.

Lideru Pokreta slobodnih građana Srbije i nekadašnje­m predsednič­kom kandidatu Saši Jankovića kriza u odnosima između Srbije i Makedonije poslužila je za još jedan napad na predsednik­a Aleksandra Vučića.

- Politika pretećeg konflikta će jednom izmaći kontroli i AV će dobiti svoj poslednji nedosanjan­i san - svoj lični rat. A mi? Svi na izbore! - naveo je on na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter.

Predsednik demokrata Dragan Šutanovac takođe je na Tviteru uputio niz kritika povodom ove situacije.

- Da li su pobegli iz Makedonije zbog nedozovolj­enih aktivnosti, da li je bezbednost diplomata ugrožena, da li je UNESKO... Šta god, to se tako ne radi - napisao je Šutanovac.

Ni bivši predsednik Demokratsk­e stranke nije časio časa, već je i on za krizu u odnosima između Srbije i Makedonije okrivio sopstvenu državu.

- Glad. Beznađe. Mladi beže. Mora da potpiše što je obećao. Kako zamajati narod? Udri po Makedoniji, mali su. Pali vatru, da se narod zabavi - napisao je Pajtić na Tviteru. E. A.

 ??  ?? Ovo je dilentanti­zam:
Jeremić
Ovo je dilentanti­zam: Jeremić
 ??  ?? Ajmo na izbore: Janković
Ajmo na izbore: Janković
 ??  ?? Nedozvolje­ne aktivnosti: Šutanovac
Nedozvolje­ne aktivnosti: Šutanovac
 ??  ?? Pali vatru: Pajtić
Pali vatru: Pajtić
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia