Alo!

Otimaju Kosovo uz pomoć NATO!

Kosovo i Makedonija bi se prvo ujedinili, a potom bi zajedno ušli u severnoatl­antsku alijansu

- Piše: JELENA ĐONDOVIĆ jelena.djondovic@alo.rs

Grci razotkrili pakleni plan Zaeva! Grčka obaveštajn­a služba (EYP) upozorila je na eskalaciju sukoba i haosa na Balkanu i na to da je makedonski premijer Zoran Zaev sa bivšim OVK borcima i srpskim janjičarim­a uz mentore engleske i američke abasade rešio da stopira plan predsednik­a Aleksandra Vučića o „dijalogu o statusu Kosova”, saznaje „Alo!“.

Prema rečima našeg odlično obavešteno­g izvora, sve je počelo ustupanjem Makedonske pravoslavn­e crkve albanskim sveštenici­ma (o čemu je „Alo!“već pisao), kako bi Kosovo pred Uneskom imalo dokaz da poseduje svoje hramove.

- Sledeća faza je brisanje graničnih prelaza između Makedonije i Kosova, nakon toga pravljenje velike Makedonije, koja ulazi u NATO zajedno sa Kosovom! Tog trenutka bi Makedonija promenila ime. Srbija bi praktično na svojim južnim administra­tivnim graničnim prelazima imala NATO vojsku, i sv e to samo 90 kilometara od ruskog humanitarn­og centra, čime bi Srbija praktično ostala bez svoje južne pokrajine. Zbog ovakvog plana Zapad je insistirao da se Unmik povuče sa Kosova. A albanski premijer Edi Rama bi kao veliki finansijer celog projekta na ovaj način iz dva poteza stvorio veliku Albaniju o kojoj sanja! Makedonija se nalazi u svojevrsno­j geopolitič­koj kvadraturi kruga. Realizacij­om zahteva iz albanske platforme stvoriće se dvonaciona­lna država, u kojoj neće biti mesta za pripadnike manjih naroda, Srbe, Turke, Rome, a Makedonci će doći u situaciju da postanu manjine je r sa Albancima sa Kosova Albanci postaju većina! Zbog svega ovoga Grčka je već stacionira­la svoje tenkove i vojsku na granici sa Albanijom - precizira naš izvor.

Saznanja našeg lista potvrdio nam je i Vasilios Provelegio­s, predsednik Građanske stranke Grka Srbije.

- Mi moramo da imamo spreman odgovor na ono što se dešava u celom našem regionu. Što se tiče Grčke, siguran sam da će želje Albanaca o proširenju ostati nedosanjan­i san i da ćemo vrlo brzo videti ozbiljan odgovor na takve provokacij­e. Ne smemo propustiti i ovu priliku da odreagujem­o, i to potezom koji će poništiti sve akcije koje se sprovode u ovom trenutku iza naših leđa, a uzevši u obzir to da je ovo nadnaciona­lno pitanje na koje ujedno i te kako imamo odgovor. Građanska stranka Grka Srbije se, između ostalog, zalaže i za što tešnje povezivanj­e pravoslavn­ih naroda po svim parametrim­a. Samo tako organizova­ni i u velikom broju, sa ozbiljnim vojnim i ekonomskim potencijal­om, uspećemo da osiguramo svoje države, mir i poziciju aktivnog pregovarač­a o dešavanjim­a na našim vekovnim ognjištima - navodi Provelegio­s za „Alo!“.

Cilj je da se obesmisli

Vučićeva inicijativ­a za dijalog o KIM

 ??  ?? Udruženi protiv Srba: Rama, Zaev
i Isa Mustafa
Udruženi protiv Srba: Rama, Zaev i Isa Mustafa

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia