Alo!

Voz smrskao auto, MLADIĆ NA MESTU MRTAV

JEDAN POGINUO, PETORO POVREĐENO

-

Mladić A. M. (26) nastradao je u sudaru sa vozom na pružnom prelazu kod leskovačko­g sela Brestovac, dok je S. T. (22) zadobio teže, a maloletni F. D. (16) lakše povrde. U automobilu su bila još dvojica mladića, koji su samo ugruvani.

Nezgoda se dogodila u ponedeljak oko 20 sati kada je voz na pružnom prelazu udario u putnički automobil, jer rampa, navodno, nije bila spuštena. Okolnosti nesreće tek treba da utvrdi istraga.

- Voz je udario u zadnji deo automobila i bacio ga na banderu! Video sam tri mladića pored auta kako izvlače dvojicu. Scena je bila jeziva. Bio sam sa decom i nisam smeo da se zaustavlja­m, ali sam jasno video da je rampa bila podignuta - ispričao je čovek koji je pešice došao do Leskovca.

Posle nesreće povređeni mladići su prebačeni u Opštu bolnicu u Leskovcu. S. T. je zadobio prelom lumbalnog i vratnog dela kičme i posle zbrinjavan­ja je prebačen u Klinički centr Niš, gde lekari prate njegovo zdravstven­o stanje. Povrede maloletnog F. D. su sanirane i očekuje se njegov ot- pust iz bolnice.

Putnici iz voza tvrde da je pravo čudo da je neko iz tog automobila preživeo, jer je potpuno uništen.

- Automobil je bukvalno bio obmotan oko bandere i svi smo mislili da nema preživelih. Kada smo potrčali da pomognemo povređenim­a, iz njega su izlazila trojica momaka. Izvukli su dvojicu drugova, ali jedan nije davao znake života. Ostale povređene Hitna pomoć je prevezla u bolnicu, a policajci su uradili uviđaj. Dve stvari su mi ostale upečatljiv­e - da je rampa bila podignuta i da je auto bio toliko uništen da nije mogla da se raspozna marka - rekao je jedan od putnika iz voza.

Kako nezvanično saznajemo, povređeni mladići su iz Gadžinog Hana i vraćali su se kući iz Leskovca.

Samo dan ranije Leskovčani­na M. M. (41) udario je voz kod benzinske pumpe i naselja Mala vaga u Leskovcu, usled čega je zadobio teške povrede glave.

Automobil je bukvalno bio obmotan oko bandere očevici

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia