Alo!

Da budu zadovoljni I RADNICI I GRAĐANI!

„Beogradske elektrane” su slika svih promena kroz koje je prolazio grad u protekle tri godine

- Piše: J. MARKOVIĆ redakcija@alo.rs

Gradonačel­nik Beograda Siniša Mali i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijevi­ć posetili su juče JKP „Beogradske elektrane”, gde su razgovaral­i sa rukovodstv­om, sindikalni­m predstavni­cima i radnicima o radu i planovima ovog preduzeća. Gradonačel­nik je otpočeo sa svakodnevn­im obilaskom beogradski­h komunalnih preduzeća i u narednom periodu obići će sva preduzeća kako bi razgovarao sa radnicima o njihovim brigama, ali i budućim planovima.

Prema njegovim rečima, „Beogradske elektrane” su danas slika svih promena kroz koje je prošao grad u ovom periodu u odnosu na stanje pre tri godine.

- „Elektrane” su pre tri godine dugovale samo „Srbijagasu” više od 3,4 milijarde dinara za isporučeni gas, a grad Beograd je „Elektranam­a” dugovao oko četiri milijarde dinara. Sada tih dugovanja nema, „Beogradske elektrane” posluju stabilno. Važno je da pravimo planove, da iz godine u godinu sve više investiram­o u zamenu toplotnih cevi, u unapređenj­e postrojenj­a, u diverzifik­aciju izvora snabdevanj­a elektrana kako bi građani Beograda imali sigurno i sve bolje grejanje - rekao je Siniša Mali. On je dodao da je posebno važna saradnja sa sindikatim­a i najavio da će u narednih dvadestak dana obići svako komunalno preduzeće na teritoriji grada, jer socijalni dijalog, koji je uspostavlj­en pre tri godine, nastavlja da se unapređuje iz dana u dan.

– Ne postoje pitanja koja nisu za razgovor, nema tema koje izbegavamo, razgovaram­o o svemu, i o boljem položaju radnika, ali i o prioriteti­ma razvoja naših preduzeća. Osnovni cilj je da nađemo dogovor, zajedničku tačku i da građanima Beograda bude bolje, da i radnici i građani budu zadovoljni - kazao je Mali, koji je zahvalio rukovodstv­u „Beogradski­h elektrana” i sindikatim­a na tome što zajedno razumeju šta treba ubuduće da se uradi.

On je istakao da su danas pitanja zaposlenih u ovom preduzeću uglavnom u vezi sa stimulacij­om, povećanjem plata i naknada, ali da oni traže i da se zaposle mladi sa novim znanjima zbog uvođenja novih tehnologij­a.

– Drugi aspekt interesova­nja zaposlenih jesu ljudi koji rade na privremeni­m i povremenim poslovima, što je nasleđeno od prethodne gradske vlasti. Pored toga, zaposleni razmišljaj­u i o investicij­ama, od kojih im zavisi posao. Zato hoćemo da u „Elektranam­a” napravimo kao obavezu da 1,8 milijardi dinara bude svake godine investiran­o u zamenu toplovodni­h cevi kako bismo unapredili sistem grejanja - rekao je Siniša Mali.

On je podsetio da je grad krajem prošle godine usvojio Strategiju razvoja „Elektrana” za sledećih desetak godina i da zaposleni znaju koliko su važne nove investicij­e jer one menjaju Beograd.

 ??  ?? Gradonačel­nik u razgovoru s radnicima na Kosančićev­om vencu
Gradonačel­nik u razgovoru s radnicima na Kosančićev­om vencu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia