Alo!

Viktor je još u krevecu želeo da postane rvač

- Piše: D. J. BUŽIĆ dragutin.buzic@alo.rs

Senta čeka svetskog šampiona.

Ponosni roditelji našeg rvača Viktora Nemeša, zlatnog sa Šampionata u Parizu, uz suze radosnice pričaju za „Alo!” da novi heroj nacije nije preko noći došao do uspeha kojim se danas diči cela naša država.

Majka Piroš i otac Tibor odgajili su u tom pitomom vojvođansk­om mestu sportskog ratnika koji nas je u ponedeljak uveče učinio izuzetno ponosnim. Kažu da bi najsrećnij­i bili kada bi leta 2020. morali da pakuju dva kofera za let u Tokio. Očekuju da se na sledećim Olimpijski­m igrama, pored Viktora, nađe i njegov brat blizanac Mate, takođe rvač velikog potencijal­a.

- Neizmerno smo srećni zbog uspeha naše dece sportista, ali smo ponosni i na našeg trećeg sina, Daniela, koji je u Mađarskoj završio studije. U početku smo ih slali na košarku, ali sa šest godina bi se oni opet vraćali rvanju. Bude u ovom sportu krvi i posekotina, ali smo uvek poštovali njihovu odluku. Naše je bilo da ih odgajimo u duhu fer-pleja, da nauče i da gube, a svi zajedno se ni u ovim prelepim trenucima ne uzdižemo. Ponosni jesmo, ali smo i dalje obični ljudi - naglašava majka Piroš.

Gospođa Nemeš kaže da su Viktor i Mate bili veoma živahna deca i da su se još u krevecu međusobno rvali.

- Oduvek su pokazivali želju za nadmetanje­m, još dok nisu prohodali pokazivali su sklonosti ka rvanja. Iz obične igre taj sport im je prerastao u veliku

ljubav i na kraju u profesiju. Vezani su za Sentu, za Srbiju, članovi su zrenjanisk­og Proletera, a Viktor je prihvatio poziv jednog nemačkog kluba da se takmiči u njihovoj ligi... Znate, mi jesmo Mađari, ali Srbija je naša država. Gde je čovek rođen, tu mu je i domovina. Posebno smo bili dirnuti dok se intonirala himna „Bože pravde”. Viktor veruje u Boga, veruje u pravdu i naučio je da se trud uvek na kraju isplati.

Viktorova majka na kraju nam otkriva koliko je njen sin posvećen sportu i zdravom životu.

- Posle osvajanja zlatne medalje Viktor mi je rekao da je popio jedno pivo. Istuširao se i otišao na spavanje. Znao je da sutradan mora da bude uz svog brata Matea, koji je takođe na Svetskom prvenstvu u Parizu.

 ??  ?? Viktor Nemeš je u finalu savladao Rusa
Majka tiroš Porodica Nemeš na okupu Saborci i prijatelji:
Viktor i Davor
Viktor Nemeš je u finalu savladao Rusa Majka tiroš Porodica Nemeš na okupu Saborci i prijatelji: Viktor i Davor

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia